'Betrouwbare internetverbinding is broodnodig'

Interview met ondernemer Leo Adank

13 februari 2013

Leo Adank van Thesus Talking Image weet als geen ander dat een snelle internetverbinding cruciaal is voor bedrijven anno 2012. In een interview geeft de ondernemer tips aan collega-ondernemers.

Grijp je online kansen met breedbandinternet

Naam: Leo Adank

Bedrijfsnaam: Thesus Talking Image

Bedrijfsvorm: BV

Aantal werknemers: 6

Opgericht: 1998

Wat voor bedrijf heb je precies?

“Een communicatiebureau, gericht op industriële ondernemingen. We zijn voornamelijk bezig met het ontwikkelen en illustreren van handleidingen om het gebruik van allerlei technische producten inzichtelijk te maken -van verwarmingsketels tot garagedeuren. Naast visuele instructies en technische illustraties werken we steeds meer met 3D-animaties. Kortom: wij communiceren techniek op een zo visueel mogelijke manier.”

Hoe draait je onderneming in deze crisistijd?

“Het gaat weer de goede kant op. In 2008 had ik een topjaar, maar de jaren daarna ging het veel moeizamer, met name door de kredietcrisis. Ik heb mijn portie ellende wel gehad. Gelukkig is de stijgende lijn in november 2011 weer ingezet en draait het nu uitstekend. Onze klanten blijven innoveren met nieuwe producten of aanpassingen van bestaande producten. Dus dat betekent ook constant nieuw werk voor ons.”

Waarom is snel internet zo belangrijk voor je onderneming?

“Een snelle en stabiele internetverbinding is een belangrijk vereiste voor ons. Het werk verlegt zich steeds meer van papier naar het scherm. En meer online. Cloud computing begint nu steeds belangrijker te worden voor ons, ook in het contact met klanten. We werken onder andere met een FTP server waar veel data op staat. Daar moeten we constant bij kunnen om bestanden te up- en downloaden. We mailen daarnaast nog dagelijks grote grafische bestanden naar klanten en leveranciers. Daarom is een betrouwbare internetverbinding broodnodig.”

Van welke soort internetaansluiting maken jullie gebruik?

“Sinds kort zijn we overgestapt op een kabelverbinding van UPC. Daarvoor werkten we met ADSL van KPN, maar die verbinding was zo sloom én duur. Nu ben ik heel tevreden over de prijs en kwaliteit van onze internetverbinding. Het is echt een grote vooruitgang. Voorheen duurde het soms tientallen minuten om een groot bestand te versturen, nu is de wachttijd slechts enkele minuten.”

Heb je nog tips voor ondernemers bij het kiezen van de juiste internetprovider?

“Kijk eerst goed wat je nodig hebt en wat er exact wordt aangeboden. Hoe snel is de internetverbinding? Wat is de prijs/kwaliteitverhouding? Hoe snel worden technische problemen opgelost? Vraag ook offertes op bij andere aanbieders, om het goed te kunnen vergelijken en een gedegen keuze te maken. Een goede verdieping is echt de moeite waard, want je kan er uiteindelijk zoveel geld en tijd mee besparen.”

Auteur

Raphael Klees