"Vat een investeringsaanvraag niet te licht op"

In crisistijd nog genoeg kansen op een financiering

21 januari 2013

Ondanks het ongunstige kredietklimaat is er hoop voor ondernemers die op zoek zijn naar een financiering. Dat zeggen specialisten Rolf Metz en Carlo van der Weg: "Zorg dat je het beste jongetje van de klas wordt."

Whitepaper Hoe kom ik aan geld?

Whitepaper Financiering: Waar let de bank op?

Vertrouwen

Van der Weg: "Het probleem is dat veel ondernemers van uit de emotie naar de lokale bank toestappen en hun investeringsplan proberen te verkopen. Een Bankier neemt echter geen beslissing op basis van emotie. Die kijkt naar de feiten en de cijfers. Ondernemers moeten zich daarom uitstekend voorbereiden, ook voor het eerste gesprek. De bank moet meteen vertrouwen in de zakenman en zijn bedrijf hebben."

Alternatieven

Metz en Van der Weg geven ook de tip niet alleen bij banken aan te kloppen voor een investering. "Denk ook aan alternatieve mogelijkheden om (deels) risicokapitaal te verkrijgen, zoals informal investors of participatiemaatschappijen."

Overheidsregelingen

Ook noemen zij de mogelijkheid van overheidshulp: "Helaas gaan banken hier niet pro-actioef met deze regelingen om", zegt Van der Weg. "De ondernemer moet er vaak zelf om vragen. Mijn tip is dan ook, verdiep je vooraf goed in de mogelijkheden of vraag een expert om advies."

Bron: De Telegraaf

Whitepaper

Meer weten over de juiste stappen naar financiering? Lees ons whitepaper: 'Financiering: Hoe kom ik aan geld?'