Sms'je tegen hoge kosten mobiel internet

Voorkom hoge rekeningen voor je mobiele internet

21 januari 2013

Om onverwacht hoge rekeningen voor mobiel internet te voorkomen, waarschuwen verschillende telecomaanbieders hun klanten voortaan per sms.

Whitepaper Benut je online kansen: cloud computing

Steeds meer ondernemers gebruiken mobiel internet onderweg of op kantoor, om online kansen te benutten. Eerder bleek uit onderzoek dat ruim de helft van de ondernemers een smartphone heeft en dat 23 procent van de ondernemers medewerkers mobiel internet geeft. Belangrijk dus om de kosten hiervoor binnen de perken te houden.

Waarschuwings-sms 

De telecomaanbieders KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone sturen hun klanten voortaan minimaal één waarschuwings-sms als ze de limiet van hun databundel naderen. Dit heeft minister Maxime Verhagen van Economische Zaken afgesproken met de telecomaanbieders. De bedrijven hebben afgesproken dat ze klanten die na 1 januari 2013 een contract afsluiten voor mobiel internet, beter gaan informeren over hun dataverbruik.

Abonnement afsluiten

Bij het afsluiten van een abonnement voor mobiel internet kun je ervoor kiezen een onbeperkt abonnement te nemen, maar je kunt ook kiezen voor een abonnement waarbij de hoeveelheid dataverkeer een maximum aantal megabites bevat. Overschrijd je dit maximum, dan stap je automatisch over op een hoger tarief.