Haal meer uit internetbankieren en boekhouden

Handige tips over het integreren van je bankgegevens
Online boekhouden geeft je de mogelijkheid om altijd inzicht te hebben in je bedrijfscijfers. Dankzij een koppeling met internetbankieren kun je cijfers nóg makkelijker in je boekhouding krijgen. Benut alle handige mogelijkheden die er zijn en het inzicht dat internetbankieren je kan bieden.
Wil jij meer inzicht in je cijfers?
Klik hier
Download het whitepaper!
Naar MijnMKB
Nog efficiënter boekhouden?
Klik hier
Download het whitepaper!
Naar MijnMKB
Heb je geld nodig?
Klik hier
Download het whitepaper over financiering
Naar MijnMKB
Vrijwel alle aanbieders van online boekhoudsoftware bieden een koppeling met internetbankieren. Dit kan op drie manieren:
  1. Je voert je bankafschriften zelf handmatig in;
  2. Je downloadt digitale afschriften van de website van je bank en uploadt ze in je boekhoudprogramma;
  3. Je gebruikt een boekhoudprogramma dat bankgegevens automatisch inlaadt. Niet elk programma biedt een koppeling met elke bank.
Alle banken bieden de mogelijkheid om de af- en bijschrijvingen van je zakelijke bankrekening te downloaden. Dit kan in twee formaten, MT940/942 en CAMT.053/052. Het verschilt per boekhoudprogramma welk formaat je moet kiezen.
 
De CAMT-bestanden zijn groter, er zit meer data in. Hier zie je bijvoorbeeld bij een batchbetaling ook alle onderliggende betalingen. In MT940 zie je alleen het batchbedrag. Niet elk boekhoudprogramma kan daarom de grote CAMT-bestanden aan. In je boekhoudprogramma staat aangegeven welk bestand je moet hebben (of vraag het je softwareleverancier).
 

Verwerken

Zodra je gegevens in je boekhoudprogramma zitten, kun je automatische verwerking instellen. De huur die elke maand wordt afgeschreven, komt automatisch in de categorie vaste lasten. De pinbetalingen bij een tankstation vallen automatisch onder vervoerskosten. En openstaande facturen worden automatisch afgevinkt zodra ze betaald zijn.
 
Als de gegevens in je boekhoudpakket zijn ingelezen kun je daarmee overzichten en rapportages maken, die je inzicht geven in je bedrijfsvoering. Bijvoorbeeld hoe lang rekeningen openstaan (ouderdomsanalyse debiteuren), welke klanten de meeste omzet genereren, prognoses van je liquiditeit of waarmee je veel kosten maakt.
 

iDeal

Sommige facturatiesoftwareprogramma’s, zoals factuursturen.nl, wefact en Moneybird,  bieden al een koppeling met iDeal voor je facturen. Je klanten kunnen jouw rekeningen dan met één druk op de knop betalen. Dit is niet alleen foolproof – gegevens verkeerd overtikken is er niet meer bij – maar ook nog eens heel makkelijk. Daardoor worden jouw rekeningen waarschijnlijk eerder betaald. Het gebruik van iDeal kost wel iets per transactie, kijk hiervoor op de website van het facturatiesoftwareprogramma.
 

Incasso

En werk jij veel met automatische incasso’s? Veel boekhoudprogramma’s bieden ook de mogelijkheid een SEPA Incassobestand aan te maken. Dit bestand kun je weer in je internetbankieren invoeren, om de incasso’s in gang te zetten. Zo kun jij eenvoudig automatisch incasseren.

Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten