Online software: haal goud uit de cloud

Acht handige online applicaties voor ondernemers
Het model van Software as a Service (Saas) betekent dat kleine bedrijven en zzp'ers de beschikking krijgen over functionaliteit, die voorheen alleen voor de allergrootste jongens was weggelegd. Dat is een geweldige doorbraak. Maar waar moet je kijken?
Je kunt nu ieder type software huren voor een bescheiden bedrag per gebruiker per maand. Bovendien is het aanbod van online software overweldigend. Het loont zeker de moeite om daar eens flink in te grasduinen. In de cloud ligt een schat aan software op je te wachten.
 
Vroeger was je afhankelijk van wat de aanbieders van pakketsoftware te bieden hadden. Denk aan softwarebedrijven als Exact of Afas. Maar internet heeft dat model volledig op zijn kop gezet. Het web is een distributiekanaal voor software geworden. Dat heeft het aantal aanbieders verduizendvoudigd. Een paar goede programmeurs in India of Brazilië kunnen iets online zetten, dat perfect past bij jouw behoeften en bovendien vele malen goedkoper is dan een pakket dat je tot nu toe gebruikt en dat misschien een stuk moeizamer aansluit op je bedrijfsactiviteiten.
 
Zelf op zoek
Het aanbod van goede online software is gigantisch. De moeilijkheid is alleen dat het nogal verspreid is. Letterlijk over de hele wereld. Grote online winkels van bedrijfssoftware die dit aanbod bundelen zijn er helaas nog amper. Om iets goeds te vinden moet je zelf op zoek. Natuurlijk heb je de App Stores van Apple, Google (Android), Nokia, Windows Phone en BlackBerry, maar dat zijn geen onafhankelijke kanalen. Ze worden door één leverancier en door één type mobiel device gedomineerd. Bovendien zijn ze niet bedoeld voor online bedrijfssoftware, die ook op desktops en laptops moet draaien. Goede portal-websites om je zoektocht naar goede online software mee te starten zijn getapp.com en cloudtools.nl.
 
Acht goudklompjes
Hieronder doen we een greep uit de online schatkamer. Deze acht online clouddiensten zijn niet zo heel bekend, maar daarom zeker niet minder goed. Dit om je een indruk te geven van wat er allemaal (nog meer) is aan mogelijkheden.
 
 • Get Satisfaction
  Software om online communities te ontwikkelen en dieper in gesprek te gaan met je klanten. Met de feedback die je zo krijgt kun je je producten en diensten verbeteren en nieuwe kansen op het spoor komen. De Start-versie kost 19 dollar per maand. Er is een mobiele versie voor iPhone en iPad (iOS) en er is een NL-taalversie beschikbaar.
 • Shopify
  Is geavanceerde software om een webshop mee te runnen en biedt ook functionalteit voor mobiele business. Vanaf 29 euro per maand. Mobiele versie voor iOS. Tal van uitbreidingen mogelijk via de eigen Storify App Store.
 • Yanomo
  Met Yanomo kun je het tijdsverloop van projecten beter bewaken. Dagelijkse feedback van deelnemers in een project wordt meegenomen in de prognoses, die daardoor heel betrouwbaar zijn. Zo kun je sneller reageren en bijsturen. En dus beter plannen.
  Gratis tot drie gebruikers. De Small Biz-versie kost 8 euro per gebruiker per maand.
 • Zoho Business
  Dit is een zeer uitgebreide suite van online business software. Alle basismodules zijn gratis voor 'individuele gebruikers'. Ideaal dus voor zzp'ers. Er zijn onder meer modules voor: Mail, CRM, Projects, Meeting, Reports, Recruit, Chat, Wiki en Docs (opslag, collaboratie en bestandsbeheer). Zoho CRM heeft ook versies voor Android en BlackBerry, naast die voor de iPhone. De meeste overige modules hebben alleen een versie voor de iPhone.
 • Yast
  Is software voor tijdregistratie. Hiemee kun je de tijd die je aan projecten en taken werkt automatisch bijhouden. Middels duidelijke grafische overzichten en kleuraanduidelingen is in één oogopslag duidelijk waar jouw tijd en die van je team blijft. Mobiele versies voor iOS en Android. Er is een editie voor individuen die gratis is en een business versie die 9 euro per gebruiker per maand kost.
 • GroupTweet
  Met deze tool kun je met je meerdere medewerkers samenwerken aan één Twitter-account. De basisversie is gratis. In de Premium-versie zitten extra's, zoals de mogelijkheid van een worflow, waarbij de tweets eerst door een verantwoordelijke worden bekeken voordat ze worden gepubliceerd.
 • Salesforce Radian6
  Stevig aan de prijs met 600 euro per maand, maar wel een hele goede tool om social media te monitoren en je activiteiten op social media te managen. Mobiel kan het ook (met een iPhone) en de prijs is dan hetzelfde.
 • Socialmention
  Gratis zoekmachine op social media. Er wordt een soort online röntgenfoto van je 'presence' op social media gemaakt. Wordt er positief over je geschreven? Wie noemen en retweeten jou het meeste? Welke hashtags gebruik jij het meest? En het leukste: je hoeft je niet te registreren. Het werkt direct.

Haal meer uit je klantdata met Business Intelligence

Gedrag en behoeften van klanten eenvoudig analyseren
Net als jij zijn je klanten voortdurend bezig zich aan te passen aan veranderende marktomstandigheden. De vraag is dan ook continu: weet ik nog wel...

Bedrijfssoftware: wat zijn de opties?

Pakketsoftware, cloud software en mobiele apps
Als er iets is wat je productiviteit een enorme boost kan geven, dan is het wel software die precies doet wat je ervan verwacht. Maar hoe kom je...

Een eigen CRM-systeem in zeven stappen

Leer je klantbeheer optimaal inrichten
Alles draait om je klanten. Dus hoe meer je van ze weet, hoe beter dat is voor je business. Voor klantbeheer zijn speciale softwaresystemen op de...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten