Lichte groei verstrekking bankkrediet aan ondernemers in Europa

8 miljard euro meer krediet voor bedrijven

15 december 2017

Banken in Europa hebben in juli 2012 ondernemers meer krediet verstrekt dan de maanden ervoor. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Centrale Bank (ECB).

Lichte groei

De kredietverstrekking aan het bedrijfsleven nam met 8 miljard euro toe, terwijl particulieren juist 8 miljard euro minder aan krediet kregen dan in 2011. In totaal was er toch een lichte groei waar te nemen van 0,1 procent ten opzichte van een een jaar eerder.

Boven verwachting

Die zwakke groei was iets beter dan verwacht. Economen voorspelden gemiddeld een afname met 0,3 procent, na een afname met 0,2 procent in de voorgaande maand. De geldhoeveelheid in de eurozone (M3) nam in juli met 3,8 procent toe op jaarbasis. In juni bedroeg de toename 3,2 procent.

Waar let de bank op?

Ondanks dat banken kritischer worden wegens strengere kapitaaleisen is het dus mogelijk om aan bankkrediet te komen. Om je kans op krediet te vergroten is het zaak je goed voor te bereiden. MKB Servicedesk geeft ondernemers daarvoor een aantal handige tools. Een daarvan is het whitepaper met de titel: 'Financiering: waar let de bank op?'.