Trends: Groen is poen, simpel en snel

De belangrijkste ontwikkelingen volgens Rabobank
Duurzame en eenvoudige producten binnen handbereik, extra beleving toevoegen en flexibel samenwerken. Dit zijn volgens Rabobank enkele trends die de komende jaren ondernemers zullen leiden in hun keuzes.
Zeven trends die volgens Rabobank de komende drie jaar impact zullen hebben op het mkb:

1. Klinkende keuzes
Consumenten hebben geen zin meer in complexe producten, eindeloze productbeschrijvingen en onbegrijpelijke handleidingen en bijsluiters. Producten en diensten moeten terug naar de basis. Eenvoudig en begrijpelijk. Mensen willen 'in control' zijn en invloed hebben op wat ze aangeboden krijgen. Er is daarmee een toenemende vraag naar transparantie, simpel, flexibel en gemakkelijk. De afgelopen jaren is de keuze in het aantal producten en diensten steeds verder toegenomen. De keuze lijkt oneindig. We zien door de bomen het bos niet meer. Mede ingegeven door het gebrek aan tijd, willen we snel en makkelijk keuzes maken. Klinkende keuzes!

2. Groen is Poen
Duurzame productie is de nieuwe standaard. Al is slechts een kleine groep consumenten bereid om meer te betalen voor duurzame producten. De nieuwe generatie accepteert niet meer dat er onverantwoord geproduceerd en verkocht wordt. De meeste consumenten verwachten dat hun leverancier het goed regelt. Ook bedrijven leggen de verantwoordelijkheid voor duurzame producten bij hun leveranciers. Maar voor veel bedrijven is er nog een lange weg te gaan om hieraan te kunnen voldoen. Duurzaamheid is de 'license to produce/to sell'. Niet soms, maar altijd. Groen staat voor duurzaamheid en daarmee continuïteit. Groen voegt waarde toe. Groen is Poen!
 
3. De wereld dichtbij
De grenzen vervagen, zowel dichtbij (Europa) als wereldwijd. We concurreren in een internationaal speelveld waarin huidige ‘emerging markets’ (bijv India, Brazilië, China) binnen afzienbare tijd een leidende rol zullen hebben. Niet alleen op corporate maar ook op MKB niveau. Dit biedt kansen als leverancier, of inkoper maar vraagt ook om een bredere blik. Mede door online ontwikkelingen verandert het speelveld en de mogelijke concurrentie. Wat ver weg lijkt, is eigenlijk vlakbij. De wereld dichtbij!

4. Er was eens…
Onderscheidend vermogen zit in de beleving, ervaring of associatie die het product of de dienst met zich meebrengt. Een goed product of dienst leveren is randvoorwaarde maar het gaat om het verhaal achter het product. Voel het verschil. Er was eens….
 
5. DIT
DIT = Do it Together: is een tegenreactie op DIY (Do It Yourself) waarbij de samenleving steeds individualistischer wordt. DIT staat voor samenwerken om dingen voor elkaar te krijgen. Producten en diensten gezamenlijk kopen of ontwikkelen. Het betrekken van de klant in innovatieprocessen (crowdsoursing). Een nieuwe variant op de coöperatie? Samen kunnen we meer bereiken. DIT!

6. Hebben maar niet houden
We hechten steeds minder waarde aan het bezit. Niet wat je hebt, maar waar je ‘gebruik van kunt maken’ is belangrijk. Dit zien we op verschillende manieren terug. Consumenten zien eerder de voordelen van flexibel huren. Bedrijven werken meer en meer met een flexibele
schil van mensen en machines. Het belang van status door bezit neemt af. Hebben maar niet houden! 
 
7. #IWIN
Met technologie is bijna alles via smartphones of tablets binnen handbereik. Dit vertaald zich ook naar de ‘offline’ wereld. De consument is steeds veeleisender en ongeduldiger. En verwacht op elk moment én overal op zijn wenken te worden bediend. Altijd en overal, individueel gemak, vraaggericht en persoonlijk. #IWIN: I Want It Now!
 

Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Ondernemen in buitenland? Investeer in Finland, Letland, Duitsland, de VS of Brazilië

Kans op faillissement in deze landen het laagst
Wie aan ondernemen in het buitenland denkt, boekt het komende jaar wellicht het meeste succes in Finland, Letland, Duitsland, de VS of Brazilië. De...

Omzet webwinkels stijgt met 9 procent

Benut jij je online kansen wel voldoende?
Ondanks de crisis, groeit de omzet van webshops nog steeds. Nederlandse ondernemers met een webshop hebben het eerste half jaar van 2012, 9 procent...

Auto laten staan op Dag van Duurzaamheid

Bestuurders laten auto staan voor duurzaamheid
Tien dagen je auto laten staan. Durf jij dat aan? Tien bestuurders van grote bedrijven gaan deze uitdaging aan in het kader van duurzaamheid. Start...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten