Gedateerde software en browsers grote bedreiging voor bedrijven

Beschermjebedrijf.nl biedt mkb'ers hulp bij digitale beveiliging
Uit onderzoek blijkt dat 23 procent van de internetgebruikers oude of verouderde webbrowsers gebruikt en daardoor grote beveiligingsrisico's loopt. Bedrijven die hier geen regels voor opstellen zijn vaak het slachtoffer van cybercrime.
Omdat de mogelijkheden om updates te installeren voor werknemers beperkt zijn, is het gebruik van verouderde software een veel voorkomende en potentieel gevaarlijke praktijk in bedrijfsomgevingen. Regelmatig updaten en upgraden van software en browserversies zou binnen ieder bedrijf verplicht moeten worden.
 
Beschermjebedrijf.nl
Vanwege de toenemende risico's voor bedrijven heeft ICT~Office de website www.beschermjebedrijf.nl gelanceerd. De site helpt bedrijven hun digitale beveiliging op orde te brengen. Uit eigen onderzoek blijkt dat slechts 33 procent van de mkb-bedrijven goed heeft nagedacht over beveiliging en dat een kwart te maken heeft met beveiligingsincidenten. Op beschermjebedrijf.nl kunnen ondernemers een quickscan doen. Na het invullen van een vragenlijst krijgt de ondernemer een persoonlijk stappenplan met actiepunten.

Een beveiligingsincident heeft soms grote gevolgen voor een bedrijf. Het kan de privacy van klanten raken, tast de reputatie van een bedrijf aan en kan bijvoorbeeld juridische gevolgen hebben. Op beschermjebedrijf.nl vertellen ondernemers over voorbeelden uit de praktijk.
 
Alert Online
Beschermjebedrijf.nl biedt naast de quick scan en het persoonlijke stappenplan ook tools en tips voor ondernemers om de digitale beveiliging op orde te krijgen. De website richt zich op MKB-bedrijven vanaf vijf medewerkers. Beschermjebedrijf.nl, initiatief van ICT~Office, wordt gelanceerd tijdens Alert Online, een gezamenlijke campagne van de overheid en ECP.

ICT~Office heet vanaf 14 december Nederland ICT. ICT~Office is de branchevereniging van 550 IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven in Nederland. De leden hebben een omzet van 30 miljard euro, bieden werk aan een kwart miljoen mensen en dragen bij aan 70 procent van alle innovatie.

Beveiliging bedrijven in gevaar door mobiel werken

MKB gewaarschuwd voor protectieslordigheden
Bij veel bedrijven die Het Nieuwe Werken omarmen, wordt onvoldoende stil gestaan bij de nieuwe beveiligingsrisico’s. Vooral het midden- en...

Is WiFi op de werkvloer wel veilig?

Zorg voor een goede beveiliging
Werken zonder draden en snoeren maakt je leven een stuk eenvoudiger. Maar er is ook een keerzijde; kwaadwillenden hoeven niet eens fysiek meer naar...

Informatiebeveiliging: Een no nonsense aanpak

In vijf stappen naar veilig opgeborgen bedrijfsgegevens
Je wilt voorkomen dat gevoelige gegevens van jouw bedrijf op straat komt te liggen, maar in paranoia heb je geen trek. En peperdure systemen...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten