Gedateerde software en browsers grote bedreiging voor bedrijven

Beschermjebedrijf.nl biedt mkb'ers hulp bij digitale beveiliging

12 juni 2017

Uit onderzoek blijkt dat 23 procent van de internetgebruikers oude of verouderde webbrowsers gebruikt en daardoor grote beveiligingsrisico's loopt. Bedrijven die hier geen regels voor opstellen zijn vaak het slachtoffer van cybercrime.

Whitepaper Customer Relationship Management (CRM)

Omdat de mogelijkheden om updates te installeren voor werknemers beperkt zijn, is het gebruik van verouderde software een veel voorkomende en potentieel gevaarlijke praktijk in bedrijfsomgevingen. Regelmatig updaten en upgraden van software en browserversies zou binnen ieder bedrijf verplicht moeten worden.

Beschermjebedrijf.nl

Vanwege de toenemende risico's voor bedrijven heeft ICT~Office de website www.beschermjebedrijf.nl gelanceerd. De site helpt bedrijven hun digitale beveiliging op orde te brengen. Uit eigen onderzoek blijkt dat slechts 33 procent van de mkb-bedrijven goed heeft nagedacht over beveiliging en dat een kwart te maken heeft met beveiligingsincidenten. Op beschermjebedrijf.nl kunnen ondernemers een quickscan doen. Na het invullen van een vragenlijst krijgt de ondernemer een persoonlijk stappenplan met actiepunten.

Een beveiligingsincident heeft soms grote gevolgen voor een bedrijf. Het kan de privacy van klanten raken, tast de reputatie van een bedrijf aan en kan bijvoorbeeld juridische gevolgen hebben. Op beschermjebedrijf.nl vertellen ondernemers over voorbeelden uit de praktijk.

Alert Online

Beschermjebedrijf.nl biedt naast de quick scan en het persoonlijke stappenplan ook tools en tips voor ondernemers om de digitale beveiliging op orde te krijgen. De website richt zich op MKB-bedrijven vanaf vijf medewerkers. Beschermjebedrijf.nl, initiatief van ICT~Office, wordt gelanceerd tijdens Alert Online, een gezamenlijke campagne van de overheid en ECP.

ICT~Office heet vanaf 14 december Nederland ICT. ICT~Office is de branchevereniging van 550 IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven in Nederland. De leden hebben een omzet van 30 miljard euro, bieden werk aan een kwart miljoen mensen en dragen bij aan 70 procent van alle innovatie.

Auteur

Raphael Klees