Ondernemers opgelet: nepfactuur van de KvK

Spookfactuur voor afgeschafte jaarlijkse bijdrage KvK
Verschillende ondernemers hebben hem al gehad en bij andere ondernemers zal hij de komende weken nog op de mat vallen: een factuur, zogenaamd van de KvK, voor de jaarlijkse bijdrage. Betaal hem niet!

 

Goed nieuws: acquisitiefraude is nu eindelijk strafbaar (lees het artikel). 

 
De jaarlijkse bijdrage aan de Kamer van Koophandel is afgeschaft per 1 januari 2013. Veel ondernemers zijn hier (nog) niet van op de hoogte, of zijn het alweer vergeten. Een factuur voor de bijdrage voor 2013 vinden ze dus niet zo vreemd. Maar let op: door deze nepfactuur te betalen, spek je de pot van fraudeurs!
 
Waarschuwing KvK voor spookfactuur 
De Kamer van Koophandel waarschuwt voor deze nepfactuur. "Rond de feestdagen en in de stille zomerperiode zijn fraudeurs het meest actief. Wees extra alert voor nepfacturen en kijk goed waarvoor en over welke periode gefactureerd wordt. Over 2013 ontvangen ondernemers geen factuur van de Kamer van Koophandel voor de jaarlijkse bijdrage." 
 
Hoe herken ik een nepfactuur?
Regelmatig worden ondernemers bestookt met nepfacturen, die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Afgelopen jaar waren dat onder meer MKB Registratie Services, de Gemeentegids en de Telefoongids. Krijg je een aanbieding van een bedrijf dat je niet kent? Vraag je dan altijd af of je niet te maken hebt met misleiding, vóórdat je hem betaalt. Het juridisch aanpakken van misleiders is namelijk erg moeilijk. Fraudeurs hebben zich in de afgelopen dertig jaar zodanig 'geprofessionaliseerd' dat elke ruimte die de wet biedt, benut wordt.
 
Tips
  • Betaal geen facturen zonder (dubbele) controle
  • Lees goed en kritisch en lees óók de kleine lettertjes. Wie betaalt komt niet of slecht van de ongewenste “aanbieding” af.
  • Teken NOOIT iets dat “wel even” via de fax gestuurd wordt na een telefonisch contact en ga ook niet in op email "aanbiedingen"!  
Lees voor meer informatie het artikel Hoe herken ik een nepfactuur?

 


Pas op voor nepfactuur MKB Registratie Services

Wat te doen met spooknota's?
Veel ondernemers hebben de afgelopen weken een betalingsnota ontvangen van MKB Registratie Services. Dit is een zogenaamde spooknota. Meer dan 70...

Wéér nepfactuur in omloop: Gemeentegids

Factuur voor zogenaamde vermelding in gemeentegids
Honderden ondernemers hebben een nepfactuur ontvangen voor een vermelding op www.gemeenten-gidsen.nl of www.gemeentegids-nederland.nl. Publicatie &...

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten