Efficiënt werken: cloud en online communicatie

Vergroot je efficiëntie met cloud computing en webinars
Een belangrijke manier om de efficiëntie in je organisatie te vergoten is het benutten van online mogelijkheden. Cloud computing en online communicatie kunnen je veel tijd en kosten besparen.
Gratis whitepaper efficiënt werken...
Klik hier
...boordevol tips voor jouw organisatie
Naar MijnMKB
Is jouw IT op orde?
Klik hier
Verbeter jezelf
Doe de scan
In 10 stappen je kantoor in de cloud
Klik hier
Lees het gratis whitepaper
Naar MijnMKB

Benut de cloud

Weet jij precies wat cloud computing is? Zo vanzelfsprekend is dat nog niet. Maar liefst 51 procent van de Amerikanen denkt bijvoorbeeld dat stormachtig weer effect heeft op cloud computing (Citrix, 2012) en 95 procent heeft wel eens van de cloud gebruik gemaakt zonder het te beseffen. Ook in Nederland zijn nog lang niet alle organisaties over op cloud computing. Eind 2012 werkte slechts 23 procent van de mkb-ondernemers in de cloud (Keala/MKB-Nederland). Onbekendheid en scepsis zijn de belangrijkste struikelblokken voor kleine ondernemers. Terwijl online werken in de cloud juist voor mkb-bedrijven interessant is, omdat zij daarmee eenvoudig en relatief goedkoop over moderne technologie kunnen beschikken, die voorheen alleen voor grote bedrijven beschikbaar was. 
 

Voordelen van online werken

Een belangrijk voordeel van software uit de cloud is dat de gebruiker bronnen efficiënter kan inzetten, documenten en informatie makkelijker en plaatsonafhankelijk kan delen en daarmee slimmer kan werken. Het scheelt organisaties niet alleen tijd, maar ook geld. Denk bijvoorbeeld aan servercapaciteit en systeembeheer-kosten. Daarnaast is het aanbod vanuit de cloud veel diverser, de concurrentie groter en zijn de bedrijfsspecifieke mogelijkheden breder. Toch is het zaak een cloud-dienst eerst goed onder de loep te nemen en afspraken goed vast te leggen voor je met een cloud-aanbieder in zee gaat. 
 
Tip: Werk veilig
Is cloud computing veilig? Loop geen risico. Lees het artikel: veilig werken met cloud computing.
 

Zorg voor structuur

“Ook bestanden in de cloud opslaan heeft geen zin als je geen eenduidige structuur hebt in je organisatie en bestanden door werknemers op verschillende plaatsen worden opgeslagen”, zegt Annemiek Tigchelaar, adviseur efficiënter werken van TopOrde. Meer tips van Annemiek Tigchelaar over orde en organisatie lees je in het whitepaper Efficiënt werken.
 

Communiceer online

Een belangrijke exponent van cloud computing is online communicatie. Natuurlijk heb je wel eens gehoord van Skype, waarmee je online kunt bellen en vergaderen (videoconferencing), maar denk ook aan volledige cloud-based-oplossingen, zoals Microsoft Lync en Google Hangout. Deze diensten worden steeds beter en zijn inmiddels gewoontegoed binnen veel bedrijven. Je kunt eenvoudig, met een druk op de knop ‘beeldbellen’ met een klant of collega, maar ook met meerdere personen vergaderen, waarbij je presentaties en documenten kunt delen en deze tegelijkertijd kunt aanpassen. Deze online tools kunnen je organisatie veel effectiever maken. Denk aan besparing van reistijd, reiskosten en telefoonkosten.
 

Denk aan webinars

Je kunt videoconferencing ook gebruiken als marketingmiddel of extra dienst naar je klanten. Dit kun je doen in de vorm van een webinar (online seminar). Dit is een live uitzending via internet, waarin je bijvoorbeeld een presentatie kunt geven of interviews kunt houden met specialisten (op afstand). Kijkers van het webinar kunnen vragen stellen, die live beantwoord worden, en deelnemen aan poll-vragen. De mogelijkheden van een webinar worden steeds breder. Het is een makkelijk middel om een boodschap over te brengen aan je doelgroep. Je kunt een webinar overal ter wereld organiseren waar internet is en je kunt eenvoudig en goedkoop je kennis delen met grote groepen (tot duizend deelnemers). Met een webinar laat je de wereld zien dat je expert bent op jouw vakgebied. Bereid je daarom goed voor op de presentatie. En, ook handig, je kunt het webinar opnemen en de opnames online beschikbaar stellen.
 

Communicatie tussen apparaten

Bij efficiënt communiceren moet je niet alleen denken aan het contact tussen mensen. Ook de verbetering van communicatie tussen je apparaten en systemen kan je helpen efficiënter te werken. Meer hierover lees je in het artikel Effficiënt werken: communicatie.

Efficiënt werken: communicatie

Slimme communicatie binnen je organisatie
Een goede organisatie drijft op goede communicatie. Haperende communicatie is de grootste bron van inefficiëntie. Hier is dus veel te winnen. Zorg dat...

Efficiënt werken: benut je bioritme

Vergroot de effectiviteit binnen je bedrijf
Ook al leef je misschien niet om te werken, zonder energie op kantoor zitten is ook niets. Hoe kun je je dagen zo inrichten dat het je werk ten goede...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten