"IT is de ruggengraat van je onderneming"

Interview met Julian Hendriks | Kantoor in de cloud
Je IT regelen in tijden van mobiel werken en cloud computing. Hoe doe je dat? We vroegen het aan Julian Hendriks, eigenaar van JDS Automatisering BV: "Als je IT niet optimaal werkt, kost dat je onderneming per definitie tijd en geld."
In tien stappen je kantoor in de cloud
Klik hier
Download het gratis whitepaper
Naar MijnMKB
Zorg dat je IT op orde is
Klik hier
Verbeter jezelf
Doe de scan
Efficiënter werken?
Klik hier
Download het gratis whitepaper
Naar MijnMKB

Hoe vaak moet je PC's en servers vervangen om bij te blijven?

"Dat is is sterk afhankelijk van het gebruik. Bij kantoorautomatisering kun je vaak vier tot zes jaar met een PC doen. Bij intensief gebruik (zoals bij CAD/CAM-werk) is dit beperkt tot twee a drie jaren. Voor servers wordt een levensduur van vier tot vijf jaar gehanteerd. Daar zijn dan ook vaak de SLA’s en verlengde garantie termijnen op gericht."
 

Welke impact heeft cloud computing op de IT-wereld?

"Ook hier is dat weer afhankelijk van de omgeving en het gebruik. Bij kantoorautomatisering, denk aan tekstverwerking, rekenbladen en mail, biedt cloud computing veel flexibiliteit in gebruik en kosten. Bij gebruik van specifieke of branchegerichte toepassingen zien we cloud computing juist weer afnemen."
 

Moet je als ondernemer de cloud in?

"De cloud is zeker geen must, dat hangt af van je eigen wensen, mogelijkheden en budget. Daarbij is het, zoals eerder aangegeven, afhankelijk van de toegepaste software. Maak je enkel of hoofdzakelijk gebruik van standaard office producten en is de organisatie kleiner dan 10 medewerkers, dan is de cloud een aanrader. In alle overige gevallen is een gesprek met een specialist aan te raden."
 

Hoe zorg je voor een goede beveiliging?

"Zorg altijd voor een goede virusbescherming, zowel in de cloud alsook op de traditionele manier. Mensen denken vaak met de cloud automatisch alles geregeld te hebben, maar dat is niet het geval. Zorg altijd voor een goede kopie / backup. Ook in de cloud zijn er geen garanties. Zorg dat je een plan achter de hand hebt, zodra er geen verbinding is."
 

Hoe ziet de gemiddelde werkplek er over 10 jaar uit?

"Als we kijken naar kantoorautomatisering dan verwachten wij dat een hybride vorm de toekomst is. Dus een combinatie van (een aantal) cloud diensten en een stukje lokale automatisering. Dit biedt in de meeste gevallen het grootste gemak voor de gebruiker. Het aantal servers op locatie zal daarmee afnemen. Voor middelgrote ondernemingen met specifieke/branche toepassingen zal er voorlopig weinig veranderen. De servers zullen veelal lokaal blijven (be)staan.
 

Waarom is bewust bezig zijn met ontwikkelingen op IT gebied een must voor iedere ondernemer?

"IT is voor nagenoeg alle bedrijven en beroepsgroepen de ruggengraat van de onderneming. Indien IT niet (optimaal) werkt, kost dat een onderneming per definitie tijd en geld."
 
Meer tips? Download het gratis whitepaper Kantoor in de cloud.

"Altijd mijn bestanden bij me vanuit mijn eigen cloud"

Interview met Björn Vijfvinkel | Werkplek van de toekomst
Steeds meer ondernemers benutten de voordelen van cloud computing. Dat heeft het nodige effect op je kantoor en je ICT. Hoe ziet jouw werkplek eruit?...

Efficiënt werken: cloud en online communicatie

Vergroot je efficiëntie met cloud computing en webinars
Een belangrijke manier om de efficiëntie in je organisatie te vergoten is het benutten van online mogelijkheden. Cloud computing en online...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten