In vijf stappen outsourcen aan je internationale freelancer

Column Robert Mares | Internationaal uitbesteden

06 september 2018

Outsourcing van werk naar India, Pakistan, Bangladesh is niet langer voorbehouden aan multinationals. Ook jij kunt via internationale freelancers werk uitbesteden. Lees hoe je in vijf stappen start met outsourcing aan je internationale freelancer.

Whitepaper Flexibele arbeidscontracten

E-book Eerste hulp bij Groeien

Lees mijn vorige blog “In vijf stappen starten met internationale freelancers” voor de vijf stappen om te starten. Daarna staat je opdracht online en kun je aan de slag met de reacties die binnenstromen.

Stap 1: Reacties beoordelen

Gelukkig is het systeem er om je te helpen bij het beoordelen van de reacties zodat je direct kunt starten met outsourcing. Je ziet snel welke internationale freelancers aan de door jou gestelde eisen voldoen. Deze kun je op eenvoudige wijze op je shortlist plaatsen. En de anderen kun je eenvoudig verbergen of afwijzen.

Stap 2: Interview de top 3 kandidaten

Je selecteert een medewerker voor de outsourcing van jouw bedrijfsactiviteiten. Belangrijk is om erachter te komen of iemand echt geschikt is voor je opdracht. En ook belangrijk: is er een match met jou? Je kunt eenvoudig een video interview doen met Skype, Google Hangout of GoToMeeting. Stel vragen over interesses en beschikbaarheid. Hoeveel uren, maar ook op welk tijdstip? Let hierbij goed op de tijdzone. Check ook referenties en eerder werk en geef aan op welke wijze jij wilt samenwerken en communiceren.

Stap 3: Het outsourcing contract

Werk de afspraken met je internationale freelancer uit. Via het interne berichten systeem is dat eenvoudig te doen. Door te communiceren via dit berichtencentrum liggen je afspraken vast. Dit is prettig voor het geval ze niet worden nagekomen. De sites kunnen je helpen, mocht een freelancer de afspraken niet nakomen.

Stap 4: Outsourcing in de praktijk

Hoewel het contact informeel is, en de tarieven laag zijn is het belangrijk je te realiseren dat jij werkgever bent en de andere persoon jouw medewerker is. Jij moet hem of haar wel aansturen. Maar som ook leiderschap tonen. Belangrijk is om de werkzaamheden te monitoren. Odesk.be biedt ruime mogelijkheden om de bestede uren te beoordelen. Als je werkt op basis van een vaste prijs dan kun je deelbetalingen doen.

Stap 5: Betaling

De uren worden automatisch geregistreerd. Op zondag wordt de werkweek afgesloten. Je hebt dan tot en met vrijdag om de uren te autoriseren of af te keuren. Doe je niets dan zal automatisch de incasso van je creditcard of Paypal-account plaatsvinden.

Oh ja, je vraagt je nu misschien af of dit artikel door mij zelf is geschreven. Het antwoord is 'nee' en 'ja'! Omdat mijn eigen artikelen vaak te kort zijn omdat ik stacato schrijf, heb ik een artikel laten schrijven door een Nederlandse schrijver via odesk. Dit artikel heb ik vervolgens aangevuld en uiteindelijk in twee artikelen geknipt. Ik wens je veel plezier en succes met grenzeloos ondernemen. Wil je weten welke fouten ik gemaakt heb, meld je dan aan voor mijn e-zine. Daarin deel ik mijn ervaringen en tips zodat jij niet dezelfde fouten maakt. Zo bespaar je tijd en geld.

Auteur

Robert Mares