Stap 4: Schakel een IT-specialist in

In tien stappen naar een toekomstbestendige werkplek | Kantoor in de cloud

12 juni 2017

Lees jij regelmatig IT-gerelateerde artikelen? Weet je precies wat er gaande is in de IT-industrie en waar de kansen liggen voor jouw bedrijf? Als je zelf niet in de IT-branche actief bent, is de kans klein dat jij als ondernemer volledig bij bent op dit vlak.

Whitepaper Customer Relationship Management (CRM)

Kantoor in de cloud

Dat je niet alles weet van IT en cloud computing is op zich geen probleem, al is het wel handig om als ondernemer globaal de mogelijkheden te kennen. Jij gaat tenslotte beslissen. Het is daarom goed om regelmatig te sparren met een expert op dit gebied.

Kennis in huis?

Het zou heel mooi zijn als je binnen je bedrijf al de nodige kennis in huis hebt en iemand verantwoordelijk kunt maken voor IT-zaken (denk aan een systeembeheerder), maar binnen de meeste mkb-bedrijven is dit niet het geval. Zorg in dat geval voor een betrouwbare partner, die jou kan ontzorgen op dit vlak. Dit kan een onafhankelijke adviseur zijn of een vertegenwoordiger van het bedrijf waarbij jij diensten en/of producten (software of hardware) afneemt. Het is heel belangrijk deze (interne of externe) expert te betrekken in het maken van een IT-strategie. Hij of zij kan je helpen om te bepalen welke IT-onderdelen binnen jouw bedrijf nog ontbreken of efficiënter ingezet kunnen worden.

Systeembeheer: zelf doen of uitbesteden?

Pieta Hoogvliet, eigenaar Hoogvliet Schoonmaakdiensten doet het liever zelf:

“Ik ben redelijk op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van IT en automatisering. Ik heb zelf geen behoefte aan een specialist. Ik vind het zelf veel te leuk om uit te zoeken. Ik ben al 33 jaar ondernemer en weet waar ik op moet letten. Ik heb het liefst de touwtjes volledig zelf in handen.” Hoe staat het met jou? Lees de afwegingen die je kunt maken.

Whitepaper Kantoor in de cloud

Benieuwd naar de andere negen stappen? Je leest het in ons gratis whitepaper 'Kantoor in de cloud', inclusief tips van collega-ondernemers.

Auteur

Raphael Klees