Stap 6: Kies de juiste software

In tien stappen je kantoor in de cloud | Werkplek van de toekomst

12 juni 2017

De grootste verandering op het gebied van software is de verschuiving naar online. De nieuwste softwarepakketten worden niet meer op een CD of DVD aangeboden en ook software downloaden is inmiddels alweer uit de mode. Software wordt steeds vaker volledig online gehost (gefaciliteerd) door de aanbieder. Dit wordt ook wel Software as a Service (SaaS) genoemd - een belangrijk onderdeel van cloud computing.

Whitepaper Customer Relationship Management (CRM)

Kantoor in de cloud

Het grote voordeel van SaaS is de schaalbaarheid. Je kunt steeds makkelijker alleen de oplossing afnemen waar jij naar op zoek bent, in plaats van vast te zitten aan een pakket waarvan je 90 procent niet gebruikt.

Bijkomend voordeel is vaak dat het goedkoper is. Je kunt dus nu online software gebruiken voor een bescheiden bedrag, per gebruiker, per maand. Het aanbod van online software is inmiddels overweldigend. Het is de moeite waard om de oplossingen die er voor jouw bedrijf zijn eens onder de loep te nemen, want in de cloud ligt een schat aan software op je te wachten.

Google Apps vs Office 365

De twee belangrijkste oplossingen op het gebied van online kantoorsoftware zijn Google Apps en Office 365 van Microsoft. Bekijk de vergelijking van deze diensten.

Kantoor in de cloud?

Wil jij je werkplek klaar maken voor de toekomst? Lees ons whitepaper Kantoor in de cloud, met onder andere een handig 10-stappenplan.

Auteur

Raphael Klees