Stap 7: Kies de juiste hardware

In tien stappen naar de werkplek van de toekomst

12 juni 2017

Laptops, tablets, desktops, smartphones, servers. Hoe bepaal je welke hardware geschikt is voor je huidige bedrijfsvoering en je een goede basis geeft voor de toekomst?

Whitepaper Customer Relationship Management (CRM)

Nadat je in kaart hebt gebracht welke IT-onderdelen binnen je organisatie voor verbetering vatbaar zijn (lees hoe je dit doet in stap 1 - 3) is het zaak op hardware-jacht te gaan. Maar de keuze is reuze. Onderzoek de mogelijkheden. Vraag advies aan experts. Ga eerst gesprekken aan met collega-ondernemers in dezelfde branche en vraag van welke hardware zij gebruik maken. Vergelijk IT-aanbieders, ga in gesprek en stel ze kritische vragen.

Mobiel werken en cloud computing

Houd in ieder geval rekening met de veranderde verwachtingen van werknemers, klanten en partners door trends als mobiel werken en cloud computing. Denk daarbij aan mobiele apparaten (laptops, tablets, smartphones) in plaats van vaste pc’s (desktops). Hiermee faciliteer je tijd- en plaatsonafhankelijk werken, waardoor je bedrijf efficiënter kan werken. En onderzoek of je je servers en harde schijven kunt vervangen door opslag in en dienstverlening vanuit de cloud.

Haal het maximale uit je servers

Je servercapaciteit is heel belangrijk in het tijdperk van digitaal werken. Lees het artikel met zes tips om te besparen op je serverkosten en energieverbruikMeer over hardware en welke keuzes jij kunt maken om daarmee je werkplek toekomstbestendig te maken, lees je op de Automatiserings & IT desk.

Kantoor in de cloud

Hoe zorg je dat je volledige werkplek klaar is voor de toekomst? Je leest het in het whitepaper Kantoor in de cloud, waarin je in tien concrete stappen op weg wordt geholpen. Inclusief tips en ervaringen van specialisten ondernemers.

Auteur

Raphael Klees