Stap 8: Zorg voor een sterke internetverbinding

Kantoor in de cloud in tien stappen

12 juni 2017

Als je gaat ondernemen vanuit de cloud, wordt je afhankelijk van internet. Zorg daarom voor een sterke verbinding en voorkom dat jij en je werknemers niet kunnen werken. Maar hoe doe je dat?

Whitepaper Customer Relationship Management (CRM)

Whitepaper Kantoor in de Cloud

Online ondernemen in opkomst

76 procent van de ondernemers in Nederland heeft concrete plannen om meer te doen met online ondernemen, maar 61 procent van de ondernemers vreest dat de internetverbinding niet geschikt is voor die online toekomstplannen. Dat blijkt uit onderzoek van MKB Servicedesk in opdracht van UPC Business en Ziggo Zakelijk. 

Je data en software online

Door de verschuiving van je data en software naar een online omgeving is een goede internetverbinding van groot belang. Als ondernemer is het goed ervoor te zorgen dat het risico op uitval zo klein mogelijk is en de capaciteit van je verbinding groot genoeg is. Welk type internetverbinding je nodig hebt, hangt af van je gebruik, maar kies in elk geval voor breedband internet. Breedband is een verzamelterm, waaronder verschillende soorten sneller internet vallen, zoals; ADSL/VDSL, kabel, glasvezel, satelliet en UMTS (internet op je smartphone). Zo’n 70 procent van de ondernemers maakt gebruik van een ADSL-verbinding. Toch kun je beter kiezen voor de kabel of glasvezel om je verbinding toekomstbestendig te maken.

Wat is snel internet?

Meer over de verschillende soorten internet en wat de huidige capaciteit precies is, lees je in dit artikel.

Veilig werken in de cloud

Zijn mijn gegevens wel veilig in de cloud? Loop geen risico. Lees het artikel op MKBServicedesk.nl.

Sterke wachtwoorden

Zijn jouw wachtwoorden niet te kraken? Lees meer over het maken van sterke wachtwoorden.

Auteur

Raphael Klees