63 procent Europese bedrijven zit vast in 'de digitale middeleeuwen'

Benut jij de voordelen van digitaal werken?

12 juni 2017

Bedrijven in Europa zijn nog niet volledig voorbereid op het digitale tijdperk. Meer dan een derde van de bedrijven maakt zich zorgen dat hun organisatie de technologische veranderingen niet bij kan houden en dat ze hun concurrentiekracht zullen verliezen. Hoe staat het met jouw bedrijf? Start met digitaliseren!

Eerste hulp bij Digitaliseren

Whitepaper Customer Relationship Management (CRM)

63 procent van de IT-managers en Chief Information Officers (CIO's) van bedrijven in Europa zegt dat ze nog niet klaar zijn voor een digitale transformatie. Zo blijkt uit onderzoek van Coleman Parkes en vervolgonderzoek van Ricoh. Vooral het veranderen van kritieke bedrijfsactiviteiten wordt als een obstakel gezien door de ondervraagde IT-verantwoordelijken.

Flexibeler businessmodel

Toch is het digitaliseren van bedrijfsprocessen heel belangrijk voor bedrijven. Het kan je bedrijf flinke kostenbesparingen opleveren en mede daardoor een betere concurrentiepositie. Processen digitaliseren zorgt voor een productiever en flexibeler businessmodel, waarbij het delen van kennis tussen werknemers en externe partijen makkelijker wordt en er sneller gereageerd kan worden op de wensen van de klant.

Eerste hulp bij digitaliseren

Wil jij je bedrijf ook klaarstomen voor de digitale revolutie? Lees ons gratis whitepaper Eerste hulp bij Digitaliseren met een praktisch stappenplan en tips van specialisten en collega-ondernemers.

Auteur

Raphael Klees