Pas op voor nepfacturen van octrooibureaus!

Het Nederlandsch Octrooibureau slaat alarm
Heb je onlangs een factuur ontvangen om je octrooi te handhaven of je merk- of modelinschrijving te verlengen? Pas op, oplichters proberen ondernemers op deze manier geld te ontfutselen. Trap er niet in!
Ontdek fraude meteen
Klik hier
houd je administratie op orde
Naar MijnMKB
Weet jij wat je bedrijf waard is?
Klik hier
Doe de Sturen op Cijfers-scan!
Start
 
Het Nederlandsch Octrooibureau (NLO) heeft op haar website een waarschuwing geplaatst om ondernemers in te lichten.  Oplichters gebruiken internationaal klinkende namen als World Bureau Intellectual Property, International Bureau for Intellectual Property of International Register for Trademark and Patent.
 

Verwarring

Ook maken malafide bedrijven gebruik van de verwarring die is ontstaan nu NLO Shieldmark patentbureau Zacco Netherlands heeft overgenomen.
 
Heb jij een factuur ontvangen waarbij je je vraagtekens zet? Neem contact op met je contactpersoon bij NLO als het om intellectueel eigendom gaat. Op de website van het octrooibureau staan voorbeelden van nepfacturen. Hierin wordt om duizenden euro's gevraagd.
 

Spookfacturen

In de zomer worden altijd meer nepfacturen verstuurd. Ga je zelf op vakantie? Instrueer je medewerkers facturen goed te controleren voor ze ze betalen.
 
In Nederland zijn onlangs nog spookfacturen verstuurd door een organisatie die zich voordeed als de Kamer van Koophandel (KvK). De KvK schrapte de jaarlijkse bijdrage per 2013, maar er criminelen maakten hier handig gebruik van door een factuur te versturen die erg op die van de KvK leek.
 

Copy-cats

Daarnaast werden vorig jaar facturen verstuurd van MKB Registratie Services, een partij die zich voordeed als MKB Nederland. Andere bedrijven namens wie vaak spookfacturen worden verstuurd, zijn BedrijvengidsonlineNationale Telefoongids en NBD Nederlandse Bedrijven Documentatie, zoekbedrijven.nl, bedrijvengidsonline of de MKB bedrijvengids.
 
Ook DR Regulatie en MKB Veiling bedienen zich van agressieve verkoopmethoden om hun producten aan de man te brengen. Zorg dat een bedrijf een voorstel altijd per post naar je toestuurt voor je ergens mee akkoord gaat en controleer het bedrijf. Ga ook altijd in je eigen administratie na of je eerder zaken hebt gedaan met deze partij.
 

Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Ondernemers opgelet: nepfactuur van de KvK

Spookfactuur voor afgeschafte jaarlijkse bijdrage KvK
Verschillende ondernemers hebben hem al gehad en bij andere ondernemers zal hij de komende weken nog op de mat vallen: een factuur, zogenaamd van de...

Pas op voor nepfactuur MKB Registratie Services

Wat te doen met spooknota's?
Veel ondernemers hebben de afgelopen weken een betalingsnota ontvangen van MKB Registratie Services. Dit is een zogenaamde spooknota. Meer dan 70...

Wéér nepfactuur in omloop: Gemeentegids

Factuur voor zogenaamde vermelding in gemeentegids
Honderden ondernemers hebben een nepfactuur ontvangen voor een vermelding op www.gemeenten-gidsen.nl of www.gemeentegids-nederland.nl. Publicatie &...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten