Nederlandse programma's voor online projectmanagement

Online programma's zonder Engelse termen

12 juni 2017

Er zijn op internet veel programma’s beschikbaar voor online projectmanagement, maar de meeste zijn wel Engelstalig. Wil je misverstanden voorkomen over bepaalde Engelse termen en bovendien profiteren van volledige Nederlandse ondersteuning, dan zijn er ook twee degelijke programma’s van eigen bodem.

Whitepaper Customer Relationship Management (CRM)

In dit artikel

Maia

In Maia kun je taken, projecten, cliënten en urendeclaraties invoeren. Aan de hand daarvan genereert het programma automatisch rapportages. Aan elke taak kun je desgewenst één of meerdere personen koppelen. Ook kan je notities, documenten, urenbudgetten en deadlines toevoegen. Je kunt taken onderbrengen bij een project, maar dit is niet verplicht. Bij ieder project kan een overkoepelend urenbudget worden ingesteld en vind je real-time informatie op projectniveau.  

In het programma kun je je taken, projecten en urenregistraties beheren. Dit kan zowel in teamverband (waarbij naar wens rollen in te stellen zijn), als zelfstandig. Via instelbare urenbudgetten en real-time rapportages geeft de tool gebruikers direct inzicht in de resultaten, zodat je snel bij kunt sturen. Ook kan je deze gegevens gebruiken voor bijvoorbeeld factuurspecificaties.

Visma Severa

Visma Severa biedt een cloudoplossing aan waarmee je verkoop, planning, personeelsmanagement, urenregistratie en kosten kunt koppelen.

De belangrijkste kenmerken van Visma Severa (Professional):

  • Snel inrichten projecten (sjablonen, urenraming, prognoses)

  • Workflow beheren en taken toewijzen

  • Prognoses vergelijken met werkelijke cijfers

  • Projectstatus delen met klanten en andere belanghebbenden

  • Tools voor prijsbepaling (kostendeling, uurtarief, productprijzen)

  • Omzetverantwoording op maandbasis

Je kunt je gegevens vanuit Excel en CSV-bestanden importeren en ze hier ook weer naar exportern. Facturen kunnen worden uitgeprint of omgezet in een pdf. Met behulp van API's kunnen andere programma's aan Visma Severa worden gekoppeld (zogenoemde add-on's). Denk bijvoorbeeld aan Zendesk of Google Apps.

Beide programma’s kunnen gratis worden uitgeprobeerd. De uitgebreide versies kunnen op basis van een maandabonnement worden afgenomen. 

Auteur

Flip Schultz