IT Trends: cloud computing

Welke technologische ontwikkelingen hebben effect op mijn hardware?

12 juni 2017

Ben jij al over op cloud computing? De trend van online werken en online opslag neemt steeds grotere vormen aan. Met cloud computing kun je al snel tijd en kosten besparen en beveiliging hoeft inmiddels geen issue meer te zijn. Lees meer over deze trend.

Whitepaper Customer Relationship Management (CRM)

Whitepaper IT op orde: Hardware

In het whitepaper IT op orde: hardware van MKB Servicedesk en Ricoh worden de belangrijkste IT trends  benoemd en toegelicht. Nu tijd voor nummer twee: cloud computing.

Cloud computing

Cloud computing is een verzamelterm voor allerlei online diensten. Denk aan oplossingen voor online opslag (zoals Dropbox en Google Drive), online werken (zoals Google Docs en Office 365) en het gebruik van online platforms (zoals Twitter en Salesforce). Ook internetbankieren en online boekhouden zijn goede voorbeelden van cloud computing. Zakelijk biedt ‘de cloud’ je veel opties en bijbehorende voordelen. Met name tijd- en kostenbesparing spelen een rol. 

Erich Wünker, directeur Klooster Reizen BV:

“De cloud was een ver van mijn bed show voor veel ondernemers, maar nu kunnen we er echt niet meer omheen.”

Veilig ondernemen in de cloud

In Nederland zijn bedrijven nog terughoudend. De verdeeldheid in het mkb over de inzet en toegevoegde waarde van cloud computing is vooral een kwestie van onbekendheid en vertrouwen. Ondernemers hebben, voor zover zij al bekend zijn met de cloud, vooral hun twijfels over de beveiliging van hun data, de continuïteit van de leverancier en het risico van de dienst te worden afgesloten. Ben jij bang voor cloud computing? Niet nodig. Deze gevaren kun je vrij eenvoudig tackelen. Hoe? Lees het artikel Veilig werken met cloud computing.

Peter van Male, eigenaar Steengoed Benelux BV:

“Op dit moment maken wij de overstap naar de cloud. Onze volledige data en boekhouding verschuiven van onze servers naar een datacenter van onze IT-leverancier. Het is voor ons een mooie besparing van tijd en kosten. We gebruiken minder stroom, hoeven servers niet meer handmatig op te starten én ik word niet meer uit bed gebeld als er iets mis is.”

Meer trends?

Benieuwd naar de andere trends en de concrete gevolgen voor je ict-infrastructuur? Download het gratis whitepaper.

Auteur

Raphael Klees