Vijf redenen om je hardware te vernieuwen

Bespaar kosten, tijd, stress en maak je onderneming toekomstbestendig

12 juni 2017

Als je de trends op IT-gebied (digitaal, online, mobiel) in aanmerking neemt, is het logisch dat je nadenkt over het aanpassen van je hardware. Je doelgroep, partners, concurrentie, iedereen gaat mee in de digitale revolutie. Maar wat levert het nou eigenlijk op?

Whitepaper Customer Relationship Management (CRM)

1. Tijd

Nieuwe technologische mogelijkheden zijn bedoeld om het leven gemakkelijker en sneller te maken. Ruim tien jaar geleden was nog lang niet iedereen overtuigd van het nut van een mobiele telefoon. “Ik heb toch een antwoordapparaat”, hoorde je toen. Maar nu is zelfs de smartphone niet meer weg te denken. Kun jij een dag zonder? Zo is het ook met de overgang op digitaal werken en cloud computing. Het maakt het werken (op den duur) een stuk sneller en efficiënter. Je kunt meer doen in minder tijd. Denk alleen al aan het opslaan en terugvinden van digitale gegevens ten opzichte van het omslachtig werken met een papieren archief.

2. Geld

Tijd is geld. Daarnaast bespaar je met nieuwe technologie op je energiekosten. Alles wordt milieuvriendelijker. Door bijvoorbeeld te digitaliseren bespaar je ook op printkosten, papier, mappen en archiefruimte. Door cloud computing bespaar je al snel op serverkosten en systeembeheer. En door mobiel werken kun je besparen op werkruimte, reiskosten, benzine en nog veel meer.

3. Werkplezier

Oplossingen op IT-gebied kunnen jou en je werknemers ontzorgen. Heel wat werkprocessen kunnen geautomatiseerd worden dankzij nieuwe technologische mogelijkheden. Veel handmatig werk dat foutloos moet gebeuren, zoals het invoeren van juiste betalingsinformatie, kan gedigitaliseerd en geautomatiseerd worden. Dat betekent dus minder fouten, minder zorgen, minder stress. Hierdoor kun je je weer focussen op je key-business en is de onderlinge sfeer beter.

4. Aantrekkelijkheid

Bijblijven op het gebied van technologie is belangrijk voor de aantrekkingskracht van je bedrijf. Het maakt je bedrijf interessanter voor nieuwe (jonge) werknemers die gewend zijn met de nieuwste hardware te werken. Ook je huidige werknemers voelen zich prettig als zij in een dynamische organisatie werken die nieuwe technologieën omarmt. Het houdt je werknemers fris en bij de tijd en daardoor zijn ze productiever en enthousiaster over het bedrijf. Ook (potentiële) klanten en partners zullen het waarderen als je IT op orde is. Het laat zien dat je je zaakjes voor elkaar hebt en dat je snel en efficiënt kunt handelen. Het kan maar zo het verschil maken in een belangrijke businessdeal.

5. Toekomstbestendig

Vooruitdenken op het gebied van IT en hardware maakt je kantoor klaar voor de toekomst. Bijvoorbeeld aanpassingen rond mobiele werkplekken. Het geeft je een voorsprong. Processen verbeteren zorgt voor betere dienstverlening en een sterkere concurrentiepositie. Je werkplek verbeteren maakt je bedrijf bovendien meer waard (voor eventuele kopers). Zo wordt je IT onderdeel van je bedrijfsstrategie.

Auteur

Raphael Klees