Wat is Starters in International Business?

En hoe kom ik voor een SIB-voucher in aanmerking?

01 december 2017

Om beginnende exporteurs te ondersteunen, heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de regeling Starters in International Business in het leven geroepen. Wat biedt deze regeling precies en hoe kom je ervoor in aanmerking?

Business Guide België

Ondernemers die willen beginnen met exporteren, kunnen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een voucher krijgen waarmee zij tot 2.400 euro aan advies kunnen inkopen over internationalistatie. De regeling is bedoeld voor ondernemers die geen of weinig ervaring hebben met zakendoen in buitenlandse markten, maar export wel vast willen inbedden in hun onderneming. Je moet ook over een organisatie en voldoende geld beschikken en bereid zijn tijd en geld te investeren in je stap over de grens.

Hoe werkt het?

Je kunt de vouchersvragen bij de RVO. Er zijn drie verschillende soorten vouchers:

Het doel is om samen met de adviserende partij tot een concreet stappenplan te komen waarmee jij de stap naar export kunt maken. Je krijgt bijvoorbeeld antwoord op vragen over welk land voor jou de meeste kansen biedt en hoe je aan financiering kunt komen voor je exportplannen.

Auteur

Marlou Visser