Hardware van de toekomst: geen servers

Cloud computing maakt eigen opslag overbodig

12 juni 2017

Wat zijn de gevolgen van trends als mobiel werken, digitaal werken en cloud computing op mijn hardware? Wat heb ik nodig, welke keuzes moet ik maken? Deel 1: Weg met je servers!

Whitepaper Customer Relationship Management (CRM)

Eerste hulp bij Digitaliseren

Geen servers

Digitalisering en cloud computing heeft de wereld van data-opslag op zijn kop gezet. Door de enorme toename aan digitale informatie, is de behoefte aan opslagruimte van bedrijven flink gegroeid. Voorheen vonden veel ondernemers het eng om hun data buiten het bedrijfspand te bewaren, maar de drempel voor cloud computing wordt steeds lager. Er zijn immers al vele tevreden schapen aan de andere kant van de dam.

Cloud betrouwbaarder

Cloud-oplossingen zijn inmiddels net zo betrouwbaar als opslag op de eigen server. Sterker nog; de gegarandeerde uptime van servers in de cloud is veel hoger. Als er een cloudserver uitvalt, wordt er direct overgeschakeld naar een ander datacenter. Daarmee zijn backups automatisch ingeregeld en heb je gegarandeerd je bestanden altijd voor handen. Tenminste; als je internetverbinding het doet. Maar dat is tegenwoordig ook geen probleem meer. Kies je toch voor een eigen server, zorg dan voor goede backups en opslag op meerdere locaties. Je kantoorautomatiseerder kan je helpen om te bepalen wat op dit moment het beste bij jouw organisatie past.

Wat brengt de toekomst?

Specialisten verwachten dat over tien jaar alle ondernemingen vanuit de cloud opereren. Weg dus met die servers.

Erich Wünker, directeur Klooster Reizen BV:

“Vroeger hadden we een eigen server voor al onze data en systemen. Anderhalf jaar geleden hebben we alles gemigreerd naar een cloud omgeving. Nu hebben we alleen nog een mailserver staan, maar dat zal in de toekomst ook naar de cloud verschuiven.”

Whitepaper IT op orde: hardware

De juiste hardware gebruiken is van cruciaal belang om succes te hebben. Om je klanten te bedienen, concurrenten voor te blijven en je medewerkers efficiënter te laten werken. Welke apparaten en systemen heeft jouw bedrijf precies nodig om de komende jaren te excelleren?

Lees meer in het whitepaper IT op orde: hardware.

Auteur

Raphael Klees