Hardware van de toekomst: geen servers

Cloud computing maakt eigen opslag overbodig
Wat zijn de gevolgen van trends als mobiel werken, digitaal werken en cloud computing op mijn hardware? Wat heb ik nodig, welke keuzes moet ik maken? Deel 1: Weg met je servers!
In 10 stappen je kantoor in de cloud
Klik hier
Download het whitepaper
Naar MijnMKB
Welke IT heb ik wel nodig?
Klik hier
Download het whitepaper
Naar MijnMKB

Geen servers

Digitalisering en cloud computing heeft de wereld van data-opslag op zijn kop gezet. Door de enorme toename aan digitale informatie, is de behoefte aan opslagruimte van bedrijven flink gegroeid. Voorheen vonden veel ondernemers het eng om hun data buiten het bedrijfspand te bewaren, maar de drempel voor cloud computing wordt steeds lager. Er zijn immers al vele tevreden schapen aan de andere kant van de dam.
 

Cloud betrouwbaarder

Cloud-oplossingen zijn inmiddels net zo betrouwbaar als opslag op de eigen server. Sterker nog; de gegarandeerde uptime van servers in de cloud is veel hoger. Als er een cloudserver uitvalt, wordt er direct overgeschakeld naar een ander datacenter. Daarmee zijn backups automatisch ingeregeld en heb je gegarandeerd je bestanden altijd voor handen. Tenminste; als je internetverbinding het doet. Maar dat is tegenwoordig ook geen probleem meer. Kies je toch voor een eigen server, zorg dan voor goede backups en opslag op meerdere locaties. Je kantoorautomatiseerder kan je helpen om te bepalen wat op dit moment het beste bij jouw organisatie past.
 

Wat brengt de toekomst?

Specialisten verwachten dat over tien jaar alle ondernemingen vanuit de cloud opereren. Weg dus met die servers.
 
Erich Wünker, directeur Klooster Reizen BV:
“Vroeger hadden we een eigen server voor al onze data en systemen. Anderhalf jaar geleden hebben we alles gemigreerd naar een cloud omgeving. Nu hebben we alleen nog een mailserver staan, maar dat zal in de toekomst ook naar de cloud verschuiven.”
 

Whitepaper IT op orde: hardware

De juiste hardware gebruiken is van cruciaal belang om succes te hebben. Om je klanten te bedienen, concurrenten voor te blijven en je medewerkers efficiënter te laten werken. Welke apparaten en systemen heeft jouw bedrijf precies nodig om de komende jaren te excelleren?
Lees meer in het whitepaper IT op orde: hardware.

De cloud: effect op je hardware

Experts over cloud computing
Welke effect heeft cloud computing op je hardware? Drie experts bespreken dit met Willem Overbosch in het webinar 'Kantoor in de cloud.
de-cloud-effect-hardware-111013171908.png

Cloud-gebruikers maken twee keer zoveel winst

72 procent bedrijven vindt cloud computing van strategisch belang
Eén op de vijf organisaties die gebruik maakt van cloud computing weet twee keer zoveel omzetgroei te behalen als de concurrentie. Voorlopers in de...

IT Trends: cloud computing

Welke technologische ontwikkelingen hebben effect op mijn hardware?
Ben jij al over op cloud computing? De trend van online werken en online opslag neemt steeds grotere vormen aan. Met cloud computing kun je al snel...

In tien stappen je kantoor in de cloud

Maak je werkplek klaar voor de toekomst
Een solide IT-infrastructuur is goed voor je bedrijf. Het geeft jou en je werknemers vaart en plezier in het werk. En heel belangrijk: Het geeft jou...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten