Eerste hulp bij Groeien

Doorbreek je grenzen | Van pionier naar manager

29 november 2017

Op de dag dat Nederland uit de recessie werd verklaard, lanceerde MKB Servicedesk het boek Eerste hulp bij Groeien. Ons land heeft dringend behoefte aan groeiende bedrijven. "Jij als ondernemer speelt de belangrijkste rol."

E-book Eerste hulp bij Groeien

Groei noodzakelijk

Doel van het boek Eerste hulp bij Groeien is kleine bedrijven helpen met hun groeiplannen. Slechts 5 procent van de bedrijven in Nederland doorbreekt de grens van tien medewerkers, terwijl er grote behoefte is aan stabiel groeiende bedrijven die een stimulans zijn voor de werkgelegenheid en de Nederlandse economie. Het boek bevat ervaringen van vijf groei-ondernemers en staat boordevol praktische tips. Het boek is te koop via MijnMKB. Gekoppeld aan het boek is een Groeiscan ontwikkeld, waarmee je als ondernemer binnen tien minuten inzicht krijgt in de groeikracht van je bedrijf en actiepunten ter verbetering.

Sturen op groei

Het boek is geschreven door groei-ondernemer Willem Overbosch, oprichter van MKB Servicedesk, en groei-expert Annegien Blokpoel, directeur van strategisch adviesbureau PerspeXo. Willem Overbosch: "Ik heb gemerkt dat ik als ondernemer het belangrijkste obstakel was voor groei. Ik heb echt een verandering moeten ondergaan van pionier naar manager. Het boek Eerste hulp bij Groeien is een belangrijk middel om ondernemers te begeleiden in dat proces van groei."

Geef jouw mening over bedrijfsgroei en dit boek. Twitter mee via #Groei.

Auteur

Raphael Klees