7 handige apps voor in de auto

Welke apps zijn handig op autogebied?

06 februari 2020 01 september 2020

Met de juiste apps verander je je smartphone of tablet in een handige tool voor in de auto. En echt niet alleen door ermee naar je bestemming te navigeren: je kunt brandstof besparen, je autokosten in de gaten houden, je rijveiligheid vergroten, files vermijden en je kilometerregistratie bijhouden. Wij zetten een paar goede apps op een rijtje die je reis in de auto een stuk gemakkelijker kunnen maken.

Kom veilig thuis met AutoModus van Interpolis

Navigatie-apps

Wellicht heb je Google Maps standaard op je telefoon staan. Google Maps is een goede navigatie-app, met verschillende fijne functionaliteiten. Zo kun je de kaart in een bepaald gebied vooraf downloaden, kun je je parkeerplaats opslaan zodat je je auto terugvindt, geeft Maps de maximumsnelheid aan en zie je actuele informatie over files en wegwerkzaamheden. 

Maar er zijn alternatieven. Zo heeft de app Waze (ook gemaakt door Google) ongeveer dezelfde functionaliteiten als Google maar heeft deze app wel een ander uiterlijk. Waze geeft zeer actuele informatie en suggesties voor snellere routes. Bij een file meldt Waze ook hoe lang deze ongeveer gaat duren. De beste app voor offline navigatie is Here we Go, vooral als je internationale ritten maakt.

Rij veilig met Automodus

In 68% van de verkeersongevallen speelt afleiding een rol. De smartphone is de belangrijkste veroorzaker hiervan. De AutoModus app van verzekeraar Interpolis helpt jou om je telefoon tijdens het rijden links te laten liggen, waardoor je meer focus hebt. Fijn voordeel van de app is dat je zelf kunt kiezen welke meldingen je nog wel krijgt. Wil je liever niet gebeld worden? Dan zet je inkomende oproepen uit. Heb je in je auto de mogelijkheid om handsfree te bellen? Dan kun je telefoontjes aan laten staan. Je krijgt na de rit natuurlijk je gemiste oproepen en berichten te zien. Door het gebruiken van de app draag je bij aan een veiliger Nederland. Niet alleen omdat je zelf veiliger rijdt, maar ook omdat Interpolis per 100 kilometer die je veilig rijdt, € 1,- doneert aan een goed doel naar jouw keuze. En je hebt geluk. Als je al gebruiker bent van de AutoModus app of de app nu downloadt, ontvang je 1 jaar lang 15% korting op je premie bij het afsluiten van je nieuwe zakelijke (bestel)autoverzekering van Interpolis. Deze actie geldt tot 8 november. De app is gratis en je hoeft geen klant van Interpolis te zijn. 

iOS download

Android download

Goedkoop tanken

Waar zijn de brandstofprijzen op dit moment het laagst? Bij welke tankstations kun je terecht voor koffie of broodjes in een shop? Waar kun je een aanhanger huren of je auto wassen? En tot hoe laat is het tankstation open? TankService van DirectLease geeft antwoord op dit soort vragen. De app combineert informatie van brandstofleveranciers, DirectLease-rijders en gebruikers van TankService. Vrijwel alle tankstations van Nederland zitten erin en de app is gratis.

iOS download

Android download

Rittenregistratie en wagenparkbeheer

Het automatisch bijhouden van je rittenregistratie die bovendien aan de strenge eisen van de Belastingdienst voldoet? Dat kan met een rittenregistratie-app die gekoppeld is aan een GPS-black box met RRS-keurmerk.

Een bekend en veelgebruikt systeem is het rittenregistratiesysteem van FleetGo, voorheen RitAssist. Via de app en via de webapplicatie kan je de gemaakte ritten inzien. Daarnaast kun je een totaal wagenpark beheren. Denk aan de track en trace functie die laat zien waar de voertuigen zich real-time bevinden, de RFID-tags die inzichtelijk maken welke bestuurders wanneer in welke voertuigen hebben gereden en het urenrapport dat aantoont hoe lang een monteur op welke locaties is geweest. Het is dus zeer geschikt voor bedrijven met meer dan twee voertuigen. Gemiddeld betaal je tussen de €6 tot €8 per maand. 

Bezoek de website

Kosten monitoren

Weinig mensen weten wat hun auto of wagenpark per kilometer werkelijk kost, als alle kosten worden meegerekend. Ondernemers die hun auto als zakelijk vermogen beschouwen, hebben daar meer inzicht in: zij administreren immers alle autokosten. Toch kan het handig en interessant zijn om die kosten in een app te volgen. Voor Android is FuelLog dan een goede keuze. In de app kun je je kilometerstand vastleggen en je brandstofverbruik. Ook kosten voor services als verzekeringen, wassen en parkeren, onderhoud en reparatie kun je inkloppen. De app berekent vervolgens je gemiddelde brandstofverbruik en de totale kosten per kilometer en nog allerlei andere statistieken. De app is gratis, maar voor complete functionaliteit kun je de volledige versie aanschaffen (€ 1,99).

Voor iOS is er de app Road Trip Lite. Die doet ongeveer hetzelfde als FuelLog. Ook deze app is in basisversie gratis; de volledige versie kost € 6,99 .

iOS download

Android download

Flitsers en files

Als je even niet op je snelheid let, zit je zo over de maximaal toegestane snelheid. Als er dan net een flitser staat, kun je een flink je boete verwachten. Niets is zo vervelend als een bon voor een paar kilometer te hard rijden. Datzelfde geldt voor files: als je op tijd geïnformeerd wordt, kun je tijdig actie ondernemen om ze te vermijden. Voor beide signaalfuncties is Flitsmeister een uitkomst. De verkeersinformatie komt van de community van 1,8 miljoen actieve gebruikers die flitsers aan- en afmelden. Sinds 2019 kun je ook parkeren via Flitsmeister. Flitsmeister is gratis.

Android download 

iOS download

Auto terugvinden

Stel, je moet naar een stad waar je de weg niet goed kent. Je rijdt 20 minuten rond om een parkeerplaats te vinden. Als je eindelijk staat, moet je je haasten naar je afspraak. Maar als je weer buiten staat, realiseer je je dat je geen idee hebt waar je auto staat. Dat wordt zoeken. Toch? Niet als je een app gebruikt waarmee je registreert waar je parkeert. Voor iOS is er Find My Car. Voor je uitstapt open je de app en leg je de locatie van je auto vast. En als je hem terug wilt vinden, leidt de app de weg. Behalve een gewoon navigatiescherm biedt de app ook navigatie via augmented reality: de weg wordt aangegeven in het straatbeeld, gezien door de camera. Voor Android is MyCar Locator een goede keus. Deze app geeft je ook een route terug naar je auto. Tevens biedt de app een parkeertimer. 

iOs download

Android download

Auteur

Evelien Mulder

Als content marketeer help ik onze partners met het bereiken van onze doelgroep: ondernemers. Eigenlijk creëer ik een win-win-win-situatie: wij bieden de ondernemer gratis relevante content, zoals een kennisartikel, whitepaper of bedrijfsscan. Deze content wordt gesponsord door een partner, die hiermee ondernemers bereikt. De derde win? Ik draag bij aan onze missie: Verhalen maken die verbinden. Ik ben begonnen bij MKB Servicedesk als ondernemerssupporter, ik ondersteunde ondernemers via onze verschillende platformen. Door deze ervaring weet ik precies welke uitdagingen, problemen en kansen ondernemers in hun dagelijks ondernemersleven tegenkomen. Sinds 2017 werk ik bij MKB Servicedesk & content marketing bureau Agency No9 als content marketeer.