Mobiel werken draait niet om nieuwe kantoren

Column John de Waard | Wat doe je met je informatie?

12 juni 2017

Er is weer een nieuw initiatief ontstaan om in te spelen op de veranderende markt voor kantoorruimtes, flexibele werkplekken en zo meer. Met BounceSpace hopen de initiatiefnemers Jorn van Lieshout en Daan Nederlof te profiteren van flexwerkers, mobiele werkers, plaats- en tijdonafhankelijke werkers, herintreders, zzp’ers en al die andere nieuwe benamingen die we hebben bedacht voor mensen die niet standaard op een kantoor willen (of kunnen) blijven zitten.

Whitepaper Kantoor in de Cloud

Whitepaper Customer Relationship Management (CRM)

In dit artikel

Het principe van BounceSpace is om meer bedrijfjes bij elkaar te brengen in één flexibel ingerichte ruimte als soort community, waarbij soms onverwachte contacten kunnen leiden tot nieuwe business. Een fietsenmaker en een barrista (koffiezetter), een jurist en een kapper, ze zitten allemaal bij elkaar. Beetje net als in de televisieserie over Danni Lowinsky die in dat winkelcentrum zit met haar advocatenpraktijk voor een euro per minuut, je weet wel. Ga me niet vertellen dat je haar nog nooit hebt gezien…

Interactie

Van Lieshout en Nederlof geloven vooral in die interactie tussen allerlei (vooral) mkb-ondernemers, die behoefte hebben aan nieuwe contacten, flexibele tijden en plekken en (creatief) samenwerken. Natuurlijk geloof ik daar ook in. Of ik nu direct wat aan een fietsenmaker heb, is misschien weer wat anders, maar je moet niet te veel blijven hangen in oude ideeën. Je weet nooit waar je volgende opdrachtgever vandaan komt, tenslotte. Maar als al die mkb-bedrijven nu in dergelijke panden gaan zitten met allerlei flexplekken en steeds van plaats en kantoor wisselen, waar laat je dan je productinformatie, je boekhouding, je klantinformatie of je personeelsinformatie?

Digitaal

Die ga je dan toch niet elke keer op papier meeslepen, mag ik hopen? Dat hoef ik nu toch niet meer uit te leggen? Deze concepten werken vast heel goed, maar alleen als je de noodzakelijke informatie voor je dagelijkste werkzaamheden digitaal beschikbaar hebt. En het grappige is dan weer, daar hoor je die jongens niet over. Je kunt stoelen en bureaus (mee)huren, servicekosten betalen en internet krijgen, maar ik lees niets over een voor de ‘bewoners’ beschikbaar document management systeem. Of voor mijn part een cloud-toepassing om je informatie en documentjes keurig voor elkaar te hebben en op elke locatie – van BounceSpace of van een ander die hetzelfde doet - beschikbaar. Mits er dus een internetverbinding beschikbaar is.

Daar hebben ze dan weer wel aan gedacht.

Zo jammer….

Auteur

John de Waard