Tien voordelen van mobiel printen

Altijd en overal afdrukken vanaf ieder device

12 juni 2017

Werken doen we al overal. Op kantoor, thuis, onderweg, bij de klant, in de winkel. Maar even iets afdrukken vanaf je smartphone, dat is nog lang niet overal mogelijk. Steeds meer bedrijven stappen inmiddels over op mobiel printen. Waarom? De voordelen liegen niet er niet om.

Whitepaper Mobiel printen

Whitepaper Customer Relationship Management (CRM)

Tien voordelen van mobiel printen:

  1. Grotere mobiliteit

  2. Efficiëntere organisatie

  3. Kostenbesparing

  4. Betere service voor partners

  5. Betere service voor klanten

  6. Betere uitstraling naar buiten

  7. Betere concurrentiepositie

  8. Minder printzorgen

  9. Meer grip op printverbruik

  10. Bedrijf wordt toekomstbestendig

Mobiliteit

Met mobiel printen bevorder je plaatsonafhankelijk werken. Je medewerkers, klanten en partners krijgen steeds sterker de behoefte om overal optimaal te kunnen werken. Ze nemen hun laptop, smartphone of tablet mee. Handig als ze ook even iets kunnen printen. Als je dit mogelijk maakt als bedrijf, bevorder je mobiel werken en alle voordelen die dat met zich meebrengt.

Efficiëntie

Doordat iedereen in en om je bedrijf kan printen vanaf iedere locatie en ieder device, verhoog je de efficiëntie van werken. Geen geklungel meer met draden, cd-roms en lastige printerconfiguraties. Ook de interne ‘reistijd’ naar die ene printer in je gebouw die is aangesloten op je computer is niet meer. Met mobiel printen kun je overal afdrukken met een simpele druk op je (mobiele) apparaat. De oplossingen van mobiel printen zijn gebruiksvriendelijk. Daar heb je geen IT-beheerder voor nodig. Scheelt ook weer.

Reinier Jonker, mede-oprichter AgencyNo9:

“Het maakt niet meer uit waar je bent, of wat je aan het doen bent. Je kunt altijd en overal even iets afdrukken. Het is vooral handig, maar bespaart je ook tijd en daardoor wordt je bedrijf efficiënter.”

Koen Hillen, hoofd ICT van Grafisch Lyceum Utrecht:

“De keuze voor mobiel printen was een keuze voor gebruikersgemak. Vrijwel al onze studenten en docenten maken gebruik van een laptop. Het printen moet dan eenvoudig zijn en de gekozen oplossing sluit het beste aan bij onze verwachting. Kostenreductie is geen overweging geweest, wel efficiënter gebruik maken van de middelen.”

Kostenbesparing

Bovenstaande voordelen kunnen al snel een behoorlijke kostenbesparing betekenen. Het mogelijk maken van mobiel printen is in eerste instantie een (kleine) investering. Niet per sé een financiële investering; als je voor printen via een gratis app kiest, kost het je slechts een klein beetje tijd. Denk aan het installeren van de app en het instrueren van gebruikers. Pak je het wat groter aan, dan moet je mogelijk je IT-infrastructuur enigszins aanpassen (printers, internet). Maar na deze stappen kun je al snel de financiële vruchten plukken, omdat iedereen in en om je bedrijf sneller en makkelijker opereert. Doordat je in de meeste gevallen minder of geen draden en software meer nodig hebt, nemen ook de kosten voor IT en IT beheer af. Daarnaast kun je meer inzicht krijgen in het printgedrag van je medewerkers en andere gebruikers en dit reguleren door middel van rechten. Bijvoorbeeld het recht om wel of geen kleur of een bepaald papierformaat te printen. Ook kun je printgedrag reguleren door te werken met printtegoed en betaald printen. Dit soort opties zorgen ervoor dat gebruikers niet klakkeloos meer alles uitprinten. Dit kan dus een mooie kostenbesparing betekenen ten opzichte van je huidige printbeleid.

Moderne bedrijfsvoering

Kortom: mobiel printen past bij een bedrijf met een moderne bedrijfsvoering dat efficiënter wil werken en zijn medewerkers en gasten de juiste service wil bieden. Door een beter overzicht en grip op het printverbruik en de mogelijkheden die een eventueel betalingssysteem je bieden, kun je beter je kosten beheersen en duurzaam en flexibel werken. Mobiel printen is direct toepasbaar en is goed in te passen binnen je bestaande, veilige IT-infrastructuur.

Auteur

Raphael Klees