87 procent ondernemers niet blij met eigen IT

Vier tips om je bedrijf efficiënter te maken

12 juni 2017

Een ruime meerderheid van de bedrijven is niet blij met de eigen IT-afdeling en de manier waarop nieuwe technologie wordt geïntroduceerd. Dat blijkt uit onderzoek van McKinsey. Vier tips om je IT wel efficiënt te laten functioneren.

Whitepaper IT op orde: Hardware

Whitepaper Customer Relationship Management (CRM)

Effectieve IT

McKinsey ondervroeg voor het onderzoek 800 bedrijfsleiders. In een eerder vergelijkbaar onderzoek zei 22 procent nog tevreden te zijn met de effectiviteit van de eigen IT, nu is dat percentage gedaald tot 13 procent. Volgens de onderzoekers is niet zo zeer de kwaliteit van de IT-afdelingen gedaald, maar zijn vooral de verwachtingen gestegen.

De leidinggevenden willen dat de IT-afdeling meer doet om de bedrijfsactiviteiten te laten groeien in plaats van ze alleen te faciliteren. Tegelijk willen ze dat er minder uitgegeven wordt aan de IT-infrastructuur en meer aan data-analyse en innovatie.

Vier tips om efficiënter te werken

Wil jij dat je IT echt voor jouw bedrijf werkt in plaast van andersom? Denk dan eens na over de volgende vier tips om je bedrijf efficiënter te maken door middel van de juiste IT-oplossingen.

  1. Je kantoor in de cloudHoe ziet je kantoor er over vijf jaar uit? Heb je dan nog wel een kantoor? De bedrijfsvoering verschuift steeds meer naar online. Om deze manier van werken mogelijk te maken binnen je onderneming, moet je bepaalde keuzes maken. In het whitepaper Kantoor in de cloud wordt je in 10 stappen geholpen om de juiste strategie te bepalen.

  2. IT van de toekomstWelke apparaten en systemen heeft jouw bedrijf precies nodig om de komende jaren te excelleren? In het whitepaper IT op orde: hardware lees je wat de IT trends zijn voor de komende jaren.

  3. DigitaliserenHet omzetten van al je documentstromen naar een gestructureerde digitale omgeving maakt je bedrijf efficiënter, want je gaat al snel tijd en kosten besparen. Maar hoe doe je dit precies? In het whitepaper Eerste hulp bij Digitaliseren helpen we je bij het effectief digitaliseren van je bedrijf.

  4. Document managementDigitaliseren is één, maar je documenten op de juiste plek, op de juiste tijd, in de juiste vorm. Altijd vindbaar, altijd bij de hand en gekoppeld aan al je systemen waarbinnen ze nodig zijn. Dat is een volgende stap. Lees het whitepaper Document management.

Auteur

Raphael Klees