Hypergroei cloud computing

Omzet groeit van 58 miljard in 2013 naar 191 miljard in 2020

12 juni 2017

De wereldwijde omzet uit publieke cloud computing-diensten groeit nog harder dan marktonderzoekers hadden voorspeld. In 2013 werd wereldwijd 58 miljard dollar geïnvesteerd in cloud computing. Marktonderzoeker Forrester stelt nu de verwachte omzet voor 2020 bij van 160 miljard dollar naar 191 miljard dollar.

Whitepaper Customer Relationship Management (CRM)

In het rapport The Public Cloud Market Is Now In Hypergrowth schrijft de marktonderzoeker: 'In 2020 komt het grootste deel van de omzet voor rekening van cloud-applicaties, namelijk 133 miljard dollar. Cloud-platformen en zakelijke clouddiensten tekenen voor respectievelijk 44 en 14 miljard dollar.' Forrester: 'De markt voor cloud computing groeit harder dan we aanvankelijk hadden voorspeld. Cio's kiezen steeds vaker voor cloudoplossingen en haken in op het veranderende ict-landschap.'

Uitdagingen

Maar de analisten zien ook uitdagingen. 'Het duurt tientallen jaren voordat barrières die cloud computing vanuit een andere tijdgeest heeft, geslecht zijn.' Als voorbeelden noemen de analisten een naar binnen gekeerde bedrijfscultuur en financiële, juridische en psychologische barrières.

In 10 stappen je kantoor in de cloud

Heb jij al een concreet idee bij cloud computing en hoe je dit verwerkt in je IT-strategie? Lees het whitepaper Kantoor in de cloud met daarin een handig stappenplan. Bekijk ook het webinar Kantoor in de cloud met praktische tips van specialisten.

Bronnen: Forrester / Computable

Auteur

Raphael Klees