Cloudprogramma’s die jou helpen bij samenwerken

Welke applicaties zijn handig bij samenwerken in de cloud?
Werken in de cloud heeft voor ondernemers tal van voordelen. IT-recources worden beter beheersbaar én beter betaalbaar, backup-mogelijkheden zijn vaak toegankelijker en je kunt geweldig samenwerken met collega's, klanten en leveranciers!
Is Google Drive wat voor jou?
Klik hier
Krijg advies van experts
Lees verder
  1. Videoconferencing

Een van de fijnste mogelijkheden van online samenwerken is videoconferencing. Via Microsoft Lync, maar ook via het gratis te gebruiken Google Hangouts, kun je gemakkelijk op afstand vergaderen. Tijdens een videoconferentie kun je eenvoudig documenten en notulen delen, maar ook je scherm. Powerpoint op afstand!

 

  1. Filesharing

Online samenwerken betekent in de cloud écht online samenwerken! Geen geklooi meer met oude versies heen en weer mailen, docx-documenten die niet willen openen of opmaak die er op de ene computer anders uitziet dan op de ander: in de cloud werk je samen, tegelijk, in 1 document en zonder verlies van gegevens.
 
Google Apps for Work houdt onbeperkt revisies bij. Mocht het een keer voorkomen dat iemand een zinnetje weghaalt dat er tóch in moest blijven staan (of dat de basis moet vormen voor een nieuw plan), dan haal je die zonder problemen weer terug. Je kunt eenvoudig reageren op opmerkingen of vragen die iemand in een document plaatst, of aangeven wanneer je die in het document hebt verwerkt.
 
Je kunt collega's, klanten en leveranciers met 1 klik toegang geven tot relevante bestanden en mappen en hun toegang intrekken als een project is afgelopen. Foto’s die je met je telefoon hebt genomen, deel je eenvoudig via Google Drive for Work. Dat is handig én leuk als je bijvoorbeeld iets inspirerends ziet of als je in een krant jouw eigen advertentie tegenkomt.
 
  1. Apps

In de zakelijke cloud service van Google zijn tientallen apps te vinden. Deze zijn ontwikkeld door bekende dienstverleners zoals MailChimp, Zoho en social CRM-service Nimble en kunnen volledig worden geïntegreerd in Google for Work.
 
Via deze apps krijg je de mogelijkheid om, binnen je eigen cloud, samen projectmanagement-tools, CRM-oplossingen en (e-mail-)marketingsoftware te gebruiken. Daarnaast zijn er apps die je helpen afspraken beter te plannen en die het mogelijk maken om op een alternatieve manier met documenten en mapstructuren om te gaan.
 
Cloud-pakketten die samenwerken met Google for Work zijn dan ook absoluut te moeite waard om te proberen!
 
In ons volgende blog besteden we aandacht aan nieuwe communicatievormen die op termijn e-mail zouden kunnen vervangen!
 

Foto: hywards/FreeDigitalPhotos.net


Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten