Google Hangouts is uit, Google Meet is in

Hoe gebruik ik Google Meet voor videobellen?

Google Hangout Meet videovergaderen videoconferencing communicatie

Op de hoogte blijven van al het ondernemersnieuws?

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom corona en ondernemen?

Google Hangouts was een van de eerste diensten voor videobellen. Google Meet is de opvolger, dat samen met Zoom en Teams tot de meest gebruikte videoconferencing tools behoort. Videobellen, dat een enorme boost kreeg tijdens de coronacrisis, is inmiddels in de zakelijke communicatie volledig ingeburgerd. Je kunt snel, goedkoop en face-to-face vergaderen met klanten, werknemers of zakenpartners, zonder daarvoor een eind te moeten rijden.

Google Hangouts

Met Hangouts was Google een van de eersten die een dienst aanbood waarmee je live videogesprekken kon voeren via je computer, telefoon of tablet. Kon, want sinds 2022 is Hangouts niet meer beschikbaar en vervangen door Google Meet. Google Meet is een krachtig video-vergader programma dat HD video ondersteunt. Inclusief chatfunctie, het delen van documenten en het delen van je scherm.

Hoe werkt Google Meet?

Hét voordeel van Google Meet is dat je er geen software voor hoeft te downloaden. (voor je telefoon heb je wel een app nodig.) Het is voor alle gangbare webbrowsers beschikbaar. Je moet alleen wel een Gmail account hebben om zelf een meeting aan te maken. Als je dat hebt, is het vrij simpel. Iedereen die in die mailbox als contactpersonen staat aangemerkt, kun je uitnodigen voor een vergadering. Ook kun je vanuit Google Calendar meteen mensen uitnodigen voor een vergadering. Maximaal kunnen er negen personen gratis aan een video vergadering deelnemen.

Stappenplan Google Meet

Zo plan je een videovergadering via Google Meet:

  • Ga in je browser naar

    https://workspace.google.com/products/meet/

  • Log in met je

    Gmail-account

  • Klik op Nieuwe vergadering

  • Klik op Vergadering maken voor later en stuur de link (code) die in beeld komt naar de mensen die je wilt uitnodigen, of klik op Plannen in Google Agenda en geef een titel en tijdstip aan, en voeg e-mailadressen van gasten toe (alle mensen die je wilt uitnodigen)

Ontvang je zelf een Google Meet-uitnodiging, dan hoef je alleen maar op de link te klikken die je via je email ontvangt. Je komt dan direct in Google Meet bij de juiste vergadering terecht. Op het moment dat de vergadering begint klik je op deelnemen.

Andere populaire videoconferencing tools:

Google Meet is niet de enige tool waarmee je kunt videobellen. Twee populaire alternatieven zijn Zoom en Microsoft Teams. Maar welke tool je ook kiest, laat je niet afleiden door alle leuke functionaliteiten. Je meeting staat centraal en je wilt natuurlijk wel efficiënt videovergaderen.

Wat vind je van dit artikel?

Auteur

Lenneke Arts