De bank

Krediet desk

Welke bancaire kredieten zijn er?

Bij de bank kun je terecht voor veel financieringsvormen

Heb je geld nodig? Zo'n 75 procent van de ondernemers klopt eerst bij de bank aan voor financiering. Maar voor welke vormen van financiering kun je nu precies terecht bij een bank?

15 december 2017 25 januari 2022

Hoe beoordeelt de bank mijn kredietaanvraag?

Naar welke aspecten kijken banken?

Als je geld nodig hebt voor je onderneming, stap je naar de bank met je businessplan in de hoop financiering te krijgen. Naar welke aspecten van je plan kijkt de bank? Hoe beoordeelt een bank je aanvraag?

02 maart 2020

Wat zijn de kosten van een krediet?

Aflossing + provisie + rente

Als je een krediet of lening afsluit bij de bank of een andere financier, moet je rekening houden met aflossing, rente en provisie. Wat is dat precies en hoe werkt het?

26 februari 2020

Hoe financier ik een overname?

Interview met Jeroen Brabers | Gestapeld financieren

Hoe kun je de overname financieren van een mkb-bedrijf? Jeroen Brabers, specialist bedrijfsovername van ABN AMRO deelt zijn visie op de markt en geeft tips voor ondernemers. “Gestapeld financieren is het credo.”

25 februari 2020

Ratings: wat zijn het, hoe werkt het?

Kom positief uit de bus bij BKR, Graydon, D&B en Euler Hermes

Bij een kredietaanvraag word je als ondernemer onder de loep gelegd door de financier. De eerste stap is vaak het kijken naar je rating. Maar wat is een rating precies en hoe kun je deze beïnvloeden? Het antwoord lees je hier.

01 februari 2019

"Rating is gebaseerd op faillissementen uit het verleden"

Hoe kom ik aan kredietinformatie over bedrijven?

Dun & Bradstreet is een van de grootste kredietinformatiebureaus ter wereld. Een machtige partij, want de rating die zij afgeven over je bedrijf kan wel eens de doorslag geven of je wel of geen krediet krijgt.

21 november 2018

"Bedrijfsfinanciering krijgen is een vak geworden"

Interview met Maarten Zemann, directeur MKB Adviseurs

Maarten Zemann is directeur van MKB Adviseurs. Op 13 september is hij te gast tijdens het webinar 'Waar let de bank op?'. In een interview geeft hij alvast een voorproefje op de inhoud van het webinar met praktische tips over financiering.

21 december 2017

In bijzonder beheer van je bank, wat moet je doen?

Column Arjen Paardekooper | Blenheim advocaten

De economische crisis in combinatie met het verscherpte beleid van de banken ten aanzien van kredietverlening, heeft ertoe geleid dat circa eenderde van alle zakelijke klanten bij de afdelingen Bijzonder Beheer van de banken terecht is gekomen. Wat betekent dit in de praktijk en wat moet dan je wel en niet doen?

31 maart 2017

Banken geven mkb'er minder snel krediet

Ondernemer op zoek naar andere vormen van financiering

Banken in Europa worden steeds voorzichtiger met het verstrekken van bedrijfskredieten. Vooral kleine bedrijven zijn de dupe en moeten op zoek naar alternatieve vormen van financiering. Toch is er nog altijd sprake van een kredietgroei.

20 november 2014

Waar let de bank op als ik een krediet aanvraag?

Je hebt geld nodig en wil daarvoor een krediet aanvragen bij de bank. Wat zijn dan de belangrijkste dingen waar de bank op let? Tips van de Rabobank en ING.

20 november 2014

Weekly Hangout: Hoe kom ik aan krediet van de bank?

Uitzending MKB Servicedesk | "Genoeg krediet bij de bank"

Is er nog wel geld te krijgen bij de bank in deze kredietcrisis? Hoe overtuig je een bank? In de Weekly Hangout van MKB Servicedesk en MKBRadio.nl spreken we met oud-bankier Fons Huijgens (nu mede-eigenaar van adviespraktijk HUCOFIN Corporate Finance) en ondernemer Gerard Velings (directeur van Aquadeck B.V.).

04 september 2013

Hoe verloopt het kredietproces bij een bank?

Fragment uit het webinar 'Waar let de bank op?'

Als jouw bedrijf externe financiering nodig heeft, kun je daarvoor naar de bank gaan. Maar hoe werkt dat? In het webinar 'Waar let de bank op?' van Ondernemerskredietdesk.nl werd deze vraag beantwoord door Guust Jutte van Rabobank Nederland in gesprek met presentator Willem Overbosch en Maarten Zemann van MKB Adviseurs.

21 januari 2013

Wat doet de bank?

Webinar 'Financiering: Waar let de bank op?'

Wat is het Basel-akkoord, waarom is een bank soms terughoudend in het verstrekken van kredieten en hoeveel ondernemers krijgen krediet? Experts Maarten Zemann en Guust Jutte geven het antwoord.

21 januari 2013

"Luxe positie dankzij relatie met de bank"

Ondernemer Maurice Ooms over succesvol financieren

Maurice Ooms, oprichter van Medico Care en Almed, weet zijn bedrijf zelfs in tijden van crisis goed te financieren. “Ik heb altijd in mijn financieringsbehoefte kunnen voorzien” Wat is zijn geheim?

04 januari 2013

Klacht indienen over een bank

Registreer je klacht bij Ondernemerskredietdesk.nl

Een kredietafwijzing is nooit fijn, maar wat als je het idee hebt oneerlijk of onrespectvol behandeld te zijn? Dien dan een klacht in.

29 oktober 2012

"Neem geen genoegen met nee van de bank"

Interview met Peter ter Beek, starterscoach van LIFT OFF

Peter ter Beek is starterscoach van LIFT OFF. Hij helpt starters bij het succesvol opzetten van hun onderneming. Belangrijk aspect is het financiële plaatje. Hoe komt een startende ondernemer tegenwoordig aan geld?

23 augustus 2012

Whitepaper 'Financiering: Waar let de bank op?'

Kom erachter wat financiers van je verwachten

Als jouw bedrijf externe financiering nodig heeft, kun je daarvoor naar de bank gaan. Een proactieve houding helpt. In dit whitepaper hebben we alle eisen aan de ondernemer en zijn onderneming op een rij gezet.

20 augustus 2012

Presentatie ondernemer bij bank kan beter

Ondernemer moet goed voorbereid zijn voordat hij naar de bank stapt

Door de kredietcrisis zijn banken minder vaak bereid om een kredietaanvraag goed te keuren. Des te belangrijker om een helder en overtuigend plan aan je accountmanager voor te leggen. Helaas schort het nog te vaak aan dat stukje presentatie.

10 augustus 2012