Dossier Octrooien

 
IMG_0335.JPG

Internationaal RadioCafé gaat over grenzen

MKB RadioCafé 19 februari 2015
In het nieuwste MKB RadioCafé begint gespreksleider Bram Donkers weer aan een avontuur dat een vol uur duurt, met aan de stamtafel allerlei ondernemers die gedreven zijn om de grenzen op te zoeken en ze meestal ook nog overschrijden.
Susan Kaak.jpg

Bescherm je intellectuele kapitaal

Column | Susan Kaak, Ventoux Advocaten
Iedere ondernemer beschikt over kapitaal in de vorm van intellectuele eigendomsrechten, vaak zonder het te weten. Een domeinnaam en een handelsnaam zijn bijvoorbeeld ook vermogensbestanddelen: cruciaal om te weten als je bedrijf wordt overgenomen of failliet gaat. Hoe krijg je als ondernemer grip op dit kapitaal?
geld2.jpg

'Octrooi moet betaalbaar worden voor starter'

Europese Commissie wil proceskosten lager maken voor mkb
Een octrooi aanvragen: voor de meeste kleine of startende ondernemers is het onbetaalbaar. Om een patent-aanvraag haalbaar te maken voor mkb'ers, wil de Europese Commissie de proceskosten verlagen.
Sleutel1.jpg

Hoe zit het met Intellectueel eigendom bij verkoop van het bedrijf

Wat zijn de problemen die zich kunnen voordoen?
Intellectueel eigendom waaronder merken, modellen en octrooien vallen, vormen een belangrijk deel van de waarde van een onderneming. Bij de verkoop van een bedrijf of bij een bedrijfsoverdracht is het belangrijk te weten of de verkoper daadwerkelijk gerechtigd tot verkoop van de producten en de daarmee verbonden intellectuele eigendomsrechten.

Innovatievouchers kunnen weer worden aangevraagd

Vanaf 20 maart 2008 is het weer mogelijk geworden innovatievouchers te benutten. Deze zijn bedoeld om MKB-ondernemers te stimuleren gebruik te maken van kennis die bij kennisinstellingen op de plank ligt en die bedrijven helpt te vernieuwen. Met de innovatievoucher kun je kennis verkrijgen door een onderzoeksvraag bij een kennisinstelling neer te leggen.

Minder octrooien aangevraagd door Nederlands bedrijfsleven

In de ranking van het aantal aangevraagde octrooien (patenten) zakte Nederland naar de achtste plaats. China nam de zevende plaats van Nederland over.
iStock_000007421196Small.jpg

Welke producteisen gelden bij import?

Producteisen bij import op een rijtje
Je kunt niet zomaar je producten importeren op de Nederlandse markt. Deze zullen moeten voldoen aan bepaalde eisen. Je moet rekening houden met de geldende warenwetgeving, CE-markering en de voorschriften rond octrooien en merken.
Kopie  van DSC00883.JPG

Octrooien toegankelijker voor de MKB-ondernemer

Persbericht 07-06-2007
MKB Servicedesk is een samenwerkingsverband aangegaan met Octrooicentrum Nederland. Beide partijen willen hiermee bereiken dat octrooien toegankelijker worden voor de ondernemer in het midden- en kleinbedrijf.

MKB Servicedesk en Octrooicentrum Nederland maken octrooien toegankelijk

De MKB Servicedesk is een samenwerkingsverband aangegaan met Octrooicentrum Nederland. Beide partijen willen door de samenwerking bereiken dat octrooien toegankelijker worden voor de ondernemer in het midden- en kleinbedrijf.
wereld3.jpg

Een wereldoctrooi aanvragen

Is het zinvol en wat zijn de kosten?
Indien je je uitvinding wereldwijd wilt exporteren kun je een wereldwijd octrooi aanvragen. Hierdoor is je vinding in een groot aantal landen beschermt. Deze procedure is echter erg kostbaar, maar brengt ook voordelen met zich mee. Hoe je een wereldoctrooi aan moet vragen en welke kosten ermee gemoeid zijn lees je in dit artikel.
Getoond 1 tot 10 van 18. Er zijn meerdere pagina's.

Actueel in Octrooien

 

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten