Dossier Octrooien

 
Idee3.jpg

Workshop octrooien en IE

Do's en don'ts van van Octrooicentrum Nederland
Octrooicentrum Nederland organiseert op 17 september een workshop over octrooien en Intellectuele Eigendomsrechten (IE).
IMG_0335.JPG

Internationaal RadioCafé gaat over grenzen

MKB RadioCafé 19 februari 2015
In het nieuwste MKB RadioCafé begint gespreksleider Bram Donkers weer aan een avontuur dat een vol uur duurt, met aan de stamtafel allerlei ondernemers die gedreven zijn om de grenzen op te zoeken en ze meestal ook nog overschrijden.
strandcura.jpg

Voorkom dat je nieuwe product flopt

Deze 5 tips helpen je daarbij
Van alle nieuwe producten flopt naar schatting 50 tot 90 procent direct nadat het op de markt is gebracht. Wil je voorkomen dat dat bij jou ook gebeurt? Bereid de ontwikkeling van een nieuw product dan goed voor.
Susan Kaak.jpg

Bescherm je intellectuele kapitaal

Column | Susan Kaak, Ventoux Advocaten
Iedere ondernemer beschikt over kapitaal in de vorm van intellectuele eigendomsrechten, vaak zonder het te weten. Een domeinnaam en een handelsnaam zijn bijvoorbeeld ook vermogensbestanddelen: cruciaal om te weten als je bedrijf wordt overgenomen of failliet gaat. Hoe krijg je als ondernemer grip op dit kapitaal?
geld2.jpg

'Octrooi moet betaalbaar worden voor starter'

Europese Commissie wil proceskosten lager maken voor mkb
Een octrooi aanvragen: voor de meeste kleine of startende ondernemers is het onbetaalbaar. Om een patent-aanvraag haalbaar te maken voor mkb'ers, wil de Europese Commissie de proceskosten verlagen.

Octrooi aanvragen: kans in de crisis!

2009 is een jaar dat vraagt om creativiteit. Je kunt de crisis zien als een ramp, maar je kunt juist nu ook zelf kansen creëren.
Sleutel1.jpg

Hoe zit het met Intellectueel eigendom bij verkoop van het bedrijf

Wat zijn de problemen die zich kunnen voordoen?
Intellectueel eigendom waaronder merken, modellen en octrooien vallen, vormen een belangrijk deel van de waarde van een onderneming. Bij de verkoop van een bedrijf of bij een bedrijfsoverdracht is het belangrijk te weten of de verkoper daadwerkelijk gerechtigd tot verkoop van de producten en de daarmee verbonden intellectuele eigendomsrechten.

Innovatievouchers kunnen weer worden aangevraagd

Vanaf 20 maart 2008 is het weer mogelijk geworden innovatievouchers te benutten. Deze zijn bedoeld om MKB-ondernemers te stimuleren gebruik te maken van kennis die bij kennisinstellingen op de plank ligt en die bedrijven helpt te vernieuwen. Met de innovatievoucher kun je kennis verkrijgen door een onderzoeksvraag bij een kennisinstelling neer te leggen.

Minder octrooien aangevraagd door Nederlands bedrijfsleven

In de ranking van het aantal aangevraagde octrooien (patenten) zakte Nederland naar de achtste plaats. China nam de zevende plaats van Nederland over.
iStock_000007421196Small.jpg

Welke producteisen gelden bij import?

Producteisen bij import op een rijtje
Je kunt niet zomaar je producten importeren op de Nederlandse markt. Deze zullen moeten voldoen aan bepaalde eisen. Je moet rekening houden met de geldende warenwetgeving, CE-markering en de voorschriften rond octrooien en merken.
Getoond 1 tot 10 van 21. Er zijn meerdere pagina's.

Actueel in Octrooien

 

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten