Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Zorg voor gelukkige medewerkers

Tips om personeel gemotiveerd en energiek te houden

Als ondernemer wil je goed personeel zo lang mogelijk bij je houden. Door goed voor je medewerkers te zorgen, kunnen zij het beste uit zichzelf halen. Maar hoe zorg je voor gelukkig personeel?

18 januari 2017

De nieuwe toegevoegde waarde van de groothandel

De positie van de groothandel verschuift. Dankzij het internet hebben producenten zelf makkelijker toegang tot lokale markten en slaan zij steeds vaker de groothandel als distributiekanaal over. Om er niet tussen uitgesneden te worden is het daarom van belang om je te onderscheiden binnen jouw keten.

07 december 2016

Meer werkkapitaal én milieuwinst ineen

Als groothandelaar ben je continue bezig met het spel tussen marktvraag, (lever)tijd en werkkapitaal. Dat laatste wil je graag zoveel mogelijk vrijhouden om op het juiste moment een bepaald product in te kopen. Alles wat bijdraagt aan een kostenbesparing in je bedrijfsvoering levert meer ruimte in je werkkapitaal.

06 december 2016

"Grote dingen bereiken door klein te denken"

Wat een Brabantse ondernemer leerde in Oeganda

Ondernemer Ruud van den Boogaart vertrok als bedrijvenambassadeur van Oxfam naar Oeganda met zijn 'Nederlandse bril' op, maar kwam terug met een andere blik op de wereld. "Terug naar de kern van ondernemerschap." Bekijk de video.

26 oktober 2016

Hoe laat ik zien dat ik duurzaam onderneem?

Maak je duurzame inspanningen zichtbaar voor opdrachtgevers

Je hebt maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat je product of dienst sociaal en ecologisch verantwoord is. Je wil de overheid laten zien dat je (voortaan) duurzaam onderneemt. Hoe doe je dat?

24 oktober 2016

Wat houdt ketenverantwoordelijkheid in?

Weet waar je ingekochte producten vandaan komen

Als je zelf maatschappelijk verantwoord onderneemt, dan verwacht je dat ook van je leveranciers en afnemers. Met ketenverantwoordelijkheid krijg je inzicht in het duurzame gedrag van spelers die deel uit maken van jouw bedrijfsketen.

24 oktober 2016

Wat houdt het begrip footprinting in?

Je persoonlijke oppervlakte op aarde

Iedere ondernemer gebruikt een deel van de ruimte op de aarde. Hoeveel ruimte hangt af van de consumptie. Met de Mondiale Voetafdruk kan gemeten worden hoeveel oppervlakte aarde per persoon dat is.

24 oktober 2016

Hoe stel ik mvo-doelstellingen op?

Een stappenplan om maatschappelijk verantwoord te ondernemen

Ga met mvo-doelstellingen gestructureerd te werk. Een vaag voornemen om beter te zorgen voor mens en omgeving zal binnen je onderneming niet leiden tot een meer maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering.

24 oktober 2016

Hoe creëer ik draagvlak voor mvo?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen doe je niet alleen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen kun je pas succesvol invoeren als je steun hebt van medewerkers, collega’s, klanten en leveranciers. Betrek hen dan ook bij het formuleren en uitvoeren van jouw MVO-plannen.

21 oktober 2016

Hoe kan ik als zakelijk dienstverlener duurzaam ondernemen?

People, Planet, Profit telt ook in de dienstensector

Ook als je niet te maken hebt met arbeidsomstandigheden in het buitenland of vervuilende schoorstenen kun je maatschappelijk verantwoord ondernemen, zoals in de zakelijke dienstverlening.

21 oktober 2016

Welke mvo-keurmerken zijn er?

Een keurmerk maakt je MVO-activiteiten zichtbaar

Je wilt de buitenwereld graag tonen dat je maatschappelijk verantwoord onderneemt. Een keurmerk kan jouw inspanningen nog beter zichtbaar maken.

21 oktober 2016

Wat is een duurzame aanbesteding?

Neem duurzaamheid mee in je inschrijving

Aanbestedingsprocedures worden vooral door overheden ingezet. Wil je kans maken op een grote opdracht, zorg er dan voor dat je aan de duurzaamheidscriteria voldoet.

21 oktober 2016

Mvo-verslaglegging, moet dat?

De voor- en nadelen van het aanleggen van een mvo-verslag

Bijna elk bedrijf doet wel iets aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat wil je ook laten zien aan het publiek, je klanten en opdrachtgevers. Je kunt je activiteiten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) vastleggen in een apart verslag, maar is dat de moeite waard?

21 oktober 2016

70 procent ondernemers maatschappelijk bezig

Vooral zorg en gezondheid populaire vrijwilligersactiviteit

Ondernemers zijn sociaal bezig. Bijna 70 procent van de ondernemers voert maatschappelijke activiteiten uit. Ruim de helft van de ondernemers besteedt hier gemiddeld één tot vier uur per week aan en bijna 30 procent zelfs vijf tot acht uur.

21 oktober 2016

Passie en poen bij sociaal ondernemerschap

Column Josette Dijkhuizen | Hoe zorg je dat sociaal ondernemerschap lúkt?

Steeds meer komt de term ‘sociaal ondernemerschap’ in de media met een grote diversiteit aan activiteiten. Zo werkt Taxi Electric in Amsterdam met 50-plussers, heeft restaurant Ctaste blinden in de bediening en vind je bij brouwerij De Prael werknemers met een psychiatrisch verleden. Maar wat zijn nu de succes- en faalfactoren van deze ondernemers?

21 oktober 2016

Voorkom deze winter een hoge gasrekening!

Benut je energie goed met deze tips

Ruimteverwarming is voor de meeste ondernemers de grootste energieverbruiker binnen het bedrijf. In de winter gebruiken ondernemers acht keer meer energie dan in de zomer. Voorkom dat jij deze winter een met een hoge energierekening wordt geconfronteerd en reduceer je gasverbruik.

21 oktober 2016

Zonne-energiesector krijgt eigen kwaliteitskeurmerk

Herken betrouwbare aanbieders van zonnepanelen

Branchevereniging Holland Solar introduceert een keurmerk voor leveranciers en installateurs van zonnepanelen: Zonnekeur Installateur. In elke regio in Nederland zijn gekeurde bedrijven te vinden die zonnepanelen aanbieden en installeren.

21 oktober 2016

Meer elektrische kilometers met plug-in hybride

Groen licht voor stimulans zakelijke rijders

Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu wil dat plug-in hybride auto’s meer elektrische kilometers gaan maken. Een aantal maatregelen moet zakelijke rijders stimuleren, bijvoorbeeld eenvoudiger toegang tot laadpunten. Het speciale Formule E-team krijgt groen licht van de staatssecretaris om hier werk van te maken.

21 oktober 2016

Getoond 55 tot en met 72 van 98 totaal, er zijn meerdere pagina's