Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Onno Smit: "Ondernemerschap stimuleren in ontwikkelingslanden"

MKB Trends 2017

Tijdens het MKB Trends 2017 event interviewde trendstrateeg Richard Lamb interessante gasten. Onno Smit van Oxfam Novib spreekt over het initiatief Iedereenondernemen.nl.

18 oktober 2016

10 to-do’s om maatschappelijk verantwoord te ondernemen

Talkshow | 'De wereld moet nog langer mee dan vandaag'

Barbara del Court König is zelfstandig ondernemer en hoopt met haar bedrijf een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Jij ook? Hoe doe je dat? In deze uitzending spreekt ze met expert Jos Reinhoudt (MVO Nederland) en presentator Willem Overbosch over 10 praktische to-do’s om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

18 april 2016

Een 56-plusser of iemand met een arbeidsbeperking aannemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt per 1-1-’16 nog aantrekkelijker

Commerciële onderneming of niet, maatschappelijk ondernemen kan altijd. Geef je mensen van 56 jaar of ouder of iemand met een arbeidsbeperking een kans binnen jouw onderneming? Dan krijg je ondersteuning vanuit de Rijksoverheid. Daar bestaan verschillende subsidies voor. Per 1 januari 2016 worden die regelingen eenduidiger en eenvoudiger.

20 oktober 2015

Succesvol verantwoord zakendoen in China

Kom naar de informatiebijeenkomst in Rotterdam

Ondernemen in China brengt veel uitdagingen met zich mee. Steeds vaker gaat het ook over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een bedrijf heeft niet alleen impact op de economie, maar ook op mens en milieu. Ook in China. Dat kan nieuwe mogelijkheden met zich meebrengen.

11 december 2013

MKB'ers hebben meer aandacht voor verantwoord ondernemen

Enno Masurel: duurzaamheid in MKB bespreekbaar

Steeds meer mkb`ers krijgen aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). Mvo omvat meer dan milieuvriendelijk of minder milieubelastend werken. Enno Masurel, hoogleraar duurzaam ondernemen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, legt uit dat het gaat om de balans tussen de drie p`s: people, planet en profit.

13 november 2013

Broodje B lunchbijeenkomst over mvo

Hoor meer over de richtlijn voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

De lunchbijeenkomst heeft als thema de ISO 26000 Internationale Richtlijn voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

04 september 2013

MVL naast MVO

DE COLUMN VAN WEEK 27 DOOR RODIEN DE MAAR

Het begrip maatschappelijk verantwoord ondernemen is inmiddels al aardig ingeburgerd in Nederland. Maar hoe zit het buiten de werktijden om? Hoe zit het met het maatschappelijk verantwoord leven?! Dit is nou een begrip waar ik graag wat meer aandacht aan zou willen besteden.

30 juni 2008

De nieuwe midlifecrisis

DE COLUMN WEEK 21: door Rodien de Maar

Niet de Ferrari, niet de jonge meisjes, niet de Rolex en niet de dure tripjes naar Dubai zijn nog goed genoeg voor de man in zijn midlifecrisis. Dat is allemaal passé. De man die beseft dat er ooit een einde aan zijn leven komt, in paniek raakt en een statement wil neerzetten voor het daadwerkelijk zo ver is richt zich hedendaags op MVO. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

20 mei 2008

Getoond 91 tot en met 98 van 98 totaal, er zijn meerdere pagina's