Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Zorg voor gelukkige medewerkers

Tips om personeel gemotiveerd en energiek te houden

Als ondernemer wil je goed personeel zo lang mogelijk bij je houden. Door goed voor je medewerkers te zorgen, kunnen zij het beste uit zichzelf halen. Maar hoe zorg je voor gelukkig personeel?

18 januari 2017

De nieuwe toegevoegde waarde van de groothandel

De positie van de groothandel verschuift. Dankzij het internet hebben producenten zelf makkelijker toegang tot lokale markten en slaan zij steeds vaker de groothandel als distributiekanaal over. Om er niet tussen uitgesneden te worden is het daarom van belang om je te onderscheiden binnen jouw keten.

07 december 2016

Meer werkkapitaal én milieuwinst ineen

Als groothandelaar ben je continue bezig met het spel tussen marktvraag, (lever)tijd en werkkapitaal. Dat laatste wil je graag zoveel mogelijk vrijhouden om op het juiste moment een bepaald product in te kopen. Alles wat bijdraagt aan een kostenbesparing in je bedrijfsvoering levert meer ruimte in je werkkapitaal.

06 december 2016

"Grote dingen bereiken door klein te denken"

Wat een Brabantse ondernemer leerde in Oeganda

Ondernemer Ruud van den Boogaart vertrok als bedrijvenambassadeur van Oxfam naar Oeganda met zijn 'Nederlandse bril' op, maar kwam terug met een andere blik op de wereld. "Terug naar de kern van ondernemerschap." Bekijk de video.

26 oktober 2016

Hoe laat ik zien dat ik duurzaam onderneem?

Maak je duurzame inspanningen zichtbaar voor opdrachtgevers

Je hebt maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat je product of dienst sociaal en ecologisch verantwoord is. Je wil de overheid laten zien dat je (voortaan) duurzaam onderneemt. Hoe doe je dat?

24 oktober 2016

Wat houdt ketenverantwoordelijkheid in?

Weet waar je ingekochte producten vandaan komen

Als je zelf maatschappelijk verantwoord onderneemt, dan verwacht je dat ook van je leveranciers en afnemers. Met ketenverantwoordelijkheid krijg je inzicht in het duurzame gedrag van spelers die deel uit maken van jouw bedrijfsketen.

24 oktober 2016

Wat houdt het begrip footprinting in?

Je persoonlijke oppervlakte op aarde

Iedere ondernemer gebruikt een deel van de ruimte op de aarde. Hoeveel ruimte hangt af van de consumptie. Met de Mondiale Voetafdruk kan gemeten worden hoeveel oppervlakte aarde per persoon dat is.

24 oktober 2016

Hoe stel ik mvo-doelstellingen op?

Een stappenplan om maatschappelijk verantwoord te ondernemen

Ga met mvo-doelstellingen gestructureerd te werk. Een vaag voornemen om beter te zorgen voor mens en omgeving zal binnen je onderneming niet leiden tot een meer maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering.

24 oktober 2016

Hoe creëer ik draagvlak voor mvo?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen doe je niet alleen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen kun je pas succesvol invoeren als je steun hebt van medewerkers, collega’s, klanten en leveranciers. Betrek hen dan ook bij het formuleren en uitvoeren van jouw MVO-plannen.

21 oktober 2016

Hoe kan ik als zakelijk dienstverlener duurzaam ondernemen?

People, Planet, Profit telt ook in de dienstensector

Ook als je niet te maken hebt met arbeidsomstandigheden in het buitenland of vervuilende schoorstenen kun je maatschappelijk verantwoord ondernemen, zoals in de zakelijke dienstverlening.

21 oktober 2016

Getoond 51 tot en met 60 van 94 totaal, er zijn meerdere pagina's