Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Welke mvo-keurmerken zijn er?

Een keurmerk maakt je MVO-activiteiten zichtbaar

Je wilt de buitenwereld graag tonen dat je maatschappelijk verantwoord onderneemt. Een keurmerk kan jouw inspanningen nog beter zichtbaar maken.

21 oktober 2016

Wat is een duurzame aanbesteding?

Neem duurzaamheid mee in je inschrijving

Aanbestedingsprocedures worden vooral door overheden ingezet. Wil je kans maken op een grote opdracht, zorg er dan voor dat je aan de duurzaamheidscriteria voldoet.

21 oktober 2016

Mvo-verslaglegging, moet dat?

De voor- en nadelen van het aanleggen van een mvo-verslag

Bijna elk bedrijf doet wel iets aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat wil je ook laten zien aan het publiek, je klanten en opdrachtgevers. Je kunt je activiteiten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) vastleggen in een apart verslag, maar is dat de moeite waard?

21 oktober 2016

70 procent ondernemers maatschappelijk bezig

Vooral zorg en gezondheid populaire vrijwilligersactiviteit

Ondernemers zijn sociaal bezig. Bijna 70 procent van de ondernemers voert maatschappelijke activiteiten uit. Ruim de helft van de ondernemers besteedt hier gemiddeld één tot vier uur per week aan en bijna 30 procent zelfs vijf tot acht uur.

21 oktober 2016

Passie en poen bij sociaal ondernemerschap

Column Josette Dijkhuizen | Hoe zorg je dat sociaal ondernemerschap lúkt?

Steeds meer komt de term ‘sociaal ondernemerschap’ in de media met een grote diversiteit aan activiteiten. Zo werkt Taxi Electric in Amsterdam met 50-plussers, heeft restaurant Ctaste blinden in de bediening en vind je bij brouwerij De Prael werknemers met een psychiatrisch verleden. Maar wat zijn nu de succes- en faalfactoren van deze ondernemers?

21 oktober 2016

Voorkom deze winter een hoge gasrekening!

Benut je energie goed met deze tips

Ruimteverwarming is voor de meeste ondernemers de grootste energieverbruiker binnen het bedrijf. In de winter gebruiken ondernemers acht keer meer energie dan in de zomer. Voorkom dat jij deze winter een met een hoge energierekening wordt geconfronteerd en reduceer je gasverbruik.

21 oktober 2016

Zonne-energiesector krijgt eigen kwaliteitskeurmerk

Herken betrouwbare aanbieders van zonnepanelen

Branchevereniging Holland Solar introduceert een keurmerk voor leveranciers en installateurs van zonnepanelen: Zonnekeur Installateur. In elke regio in Nederland zijn gekeurde bedrijven te vinden die zonnepanelen aanbieden en installeren.

21 oktober 2016

Meer elektrische kilometers met plug-in hybride

Groen licht voor stimulans zakelijke rijders

Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu wil dat plug-in hybride auto’s meer elektrische kilometers gaan maken. Een aantal maatregelen moet zakelijke rijders stimuleren, bijvoorbeeld eenvoudiger toegang tot laadpunten. Het speciale Formule E-team krijgt groen licht van de staatssecretaris om hier werk van te maken.

21 oktober 2016

Nederlands bedrijfsleven ambitieus op MVO-gebied

Ondernemers gaan voor duurzaamheid

Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid wordt voor ondernemers in Nederland steeds belangrijker. Acht van de tien bedrijven vinden dat zij een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben. Zes van de tien bedrijven leveren al een belangrijke bijdrage.

21 oktober 2016

Mkb'ers die samenwerken innoveren meer

Project rondom sociale innovatie in Utrecht is een succes

Samenwerken is een goede manier om te vernieuwen. Dat is de uitkomst van het project Mijn Bedrijf 2.0, dat zorgde voor meer innovatie van het mkb. Bijna 400 bedrijven deden mee aan een drie-jarig project om sociale innovatie te bevorderen.

21 oktober 2016

Getoond 61 tot en met 70 van 94 totaal, er zijn meerdere pagina's