Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Een derde mkb'ers innoveert duurzaam

Ruim 30 procent van de mkb-ondernemingen werkt aan duurzame producten

Een derde van de ondernemers in het mkb werkt aan de ontwikkeling van duurzame producten of diensten. Dat blijkt uit een rapport over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) van EIM.

18 oktober 2016

Klant wil vaker mkb'er met MVO-beleid

Belangstelling van ondernemer voor MVO neemt daardoor flink toe

MVO begint een steeds grotere rol te spelen in het mkb. Zo zegt ruim de helft van de ondernemers dat hun klanten steeds meer eisen stellen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

18 oktober 2016

Hoe duurzaam onderneem jij?

Vijf voordelen van maatschappelijk verantwoord ondernemen

Als ondernemer sta je midden in de maatschappij. Hoe je zaken doet heeft effect op je omgeving en bepaalt je succes op lange termijn. Dat heet maatschappelijk verantwoord ondernemen.

18 oktober 2016

Weekly Hangout: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Ondernemers vertellen hoe zij mvo toepassen

Steeds meer ondernemers houden zich bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo): ondernemen met oog voor people, planet en profit. Een paar ondernemers vertellen in de Weekly Hangout hoe zij dit doen en wat mvo hen oplevert.

18 oktober 2016

Linkpagina whitepaper Eerste hulp bij mvo

Alle hyperlinks van waaruit in het whitepaper wordt verwezen

Eerste hulp bij maatschappelijk verantwoord ondernemen: de hyperlinks.

18 oktober 2016

Energie besparen = geld verdienen

6 tips om te besparen op energie en milieu

Door energiezuinig te werken, draag je niet alleen bij aan een beter milieu, je portemonnee is er ook blij mee. Wil jij ook energie besparen? Met deze tips zet jij gemakkelijk de eerste stap in de groene richting.

18 oktober 2016

Onno Smit: "Ondernemerschap stimuleren in ontwikkelingslanden"

MKB Trends 2017

Tijdens het MKB Trends 2017 event interviewde trendstrateeg Richard Lamb interessante gasten. Onno Smit van Oxfam Novib spreekt over het initiatief Iedereenondernemen.nl.

18 oktober 2016

10 to-do’s om maatschappelijk verantwoord te ondernemen

Talkshow | 'De wereld moet nog langer mee dan vandaag'

Barbara del Court König is zelfstandig ondernemer en hoopt met haar bedrijf een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Jij ook? Hoe doe je dat? In deze uitzending spreekt ze met expert Jos Reinhoudt (MVO Nederland) en presentator Willem Overbosch over 10 praktische to-do’s om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

18 april 2016

Een 56-plusser of iemand met een arbeidsbeperking aannemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt per 1-1-’16 nog aantrekkelijker

Commerciële onderneming of niet, maatschappelijk ondernemen kan altijd. Geef je mensen van 56 jaar of ouder of iemand met een arbeidsbeperking een kans binnen jouw onderneming? Dan krijg je ondersteuning vanuit de Rijksoverheid. Daar bestaan verschillende subsidies voor. Per 1 januari 2016 worden die regelingen eenduidiger en eenvoudiger.

20 oktober 2015

Succesvol verantwoord zakendoen in China

Kom naar de informatiebijeenkomst in Rotterdam

Ondernemen in China brengt veel uitdagingen met zich mee. Steeds vaker gaat het ook over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een bedrijf heeft niet alleen impact op de economie, maar ook op mens en milieu. Ook in China. Dat kan nieuwe mogelijkheden met zich meebrengen.

11 december 2013

Getoond 81 tot en met 90 van 94 totaal, er zijn meerdere pagina's