Dossier Arbo

 
Juridisch1.jpg

Nieuwe Arbowet, wat is er veranderd sinds juli 2017?

Leef jij de nieuwe regels al na?
De Arbowet is veranderd. Per 1 juli 2017 verwacht de overheid dat werkgever, werknemer en bedrijfsarts hechter gaan samenwerken om beroepsziekten te voorkomen. Ondernemers met personeel zijn er zelf verantwoordelijk voor dat de nieuwe regels worden nageleefd. We zetten daarom de belangrijkste even voor je op een rij.

'Gezondheid personeel cruciaal voor bedrijf'

Talkshow: Ismail Canga over ondernemen zonder zorgen
gezondheid-personeel-cruciaal-voor-bedrijf-26216164143.png
Nieky van Vlerken.JPG

"Go with the flow"

Het ideale werkritme | Column Nieky van Vlerken
Als iemand in zijn 'flow' werkt, dan is dat meestal van grote toegevoegde waarde voor de onderneming. Maar: wat voor de één geldt, geldt niet voor de ander. Iets waar jij helemaal gepassioneerd over bent, daar kan de ander van gruwelen. Wat is de flow eigenlijk en hoe zorg je dat jouw medewerkers in die flow kunnen werken? 5 tips.
Ziek2.jpg

7 tips om verzuim te voorkomen

Zorg dat jij en je personeel fysiek en mentaal fit blijven
Ziekteverzuim is voor veel mkb'ers een groot risico. Naast alle emotionele schade kan het je bedrijf veel geld kosten. Hoe kun je ziekte voorkomen en verzuim beperken? 7 tips om jezelf en je personeel fit te houden.
Schermafbeelding 2015-07-15 om 16.29.35.png

De meest gezonde lastoorts van Europa

Van het lab naar de markt
Hoe breng je een uitvinding van het onderzoekslab naar de markt? Lastoortsenfabrikant Translas ging samen met onderzoeksinstituut TNO aan de slag en maakte zo de meest gezonde lastoorts van Europa.
people.jpg

Steeds meer 55-plussers aan het werk

Ook in de toekomst werken meer ouderen
In de laatste twintig jaar is het aandeel 55-plussers dat nog werkt meer dan verdubbeld. Dat is een ontwikkeling die ook de komende jaren nog door zal gaan. Ouderen werken vaker door omdat zij hoger zijn opgeleid en omdat het overheidsbeleid is veranderd. Ook werken vrouwen meer.
pleister.jpg

Ondernemers snijden in bedrijfshulpverlening

Helft van de ondernemers kort op BHV'ers
Meer dan 50 procent van de ondernemers heeft minder BHV'ers in huis dan een aantal jaren geleden. Bij 1 op de 10 ondernemers is zelfs helemaal geen bedrijfshulpverlener meer in dienst.
pillen2.jpg

Minder werknemers melden zich ziek

Werknemers werken bij ziekte vaker door
In de eerste helft van dit jaar was het ziekteverzuim 3,8 procent, tegen 4,1 procent in 2012. Dat blijkt uit onderzoek van ArboNed onder ruim een miljoen werknemers. Werknemers geven vaker aan wel eens een dagje te gaan werken terwijl ze eigenlijk ziek zijn.
dak.jpg

Toezicht op voorkomen bedrijfsongevallen versoepeld

Arbodienst toetst niet langer op risico-inventarisatie
Als ondernemer wil je voorkomen dat je personeel gewond raakt door ongelukken op de werkvloer. Toch overkomt het jaarlijks 250.000 Nederlandse werknemers. Door de risico’s op het gebied van veiligheid en gezondheid te inventariseren, breng je je medewerkers op de hoogte van de gevaren binnen jouw bedrijf. Dat doe je met een RI&E, ofwel een Risico Inventarisatie & Evaluatie.
Werken in de tuin.jpg

Welke arboregels gelden bij Het Nieuwe Werken?

Houd je thuiswerkende medewerkers gezond
Werken in het café of in de achtertuin. Het klinkt leuk, maar hoe zit het met de arboregels? Waar ben je als werkgever toe verplicht en hoe regel je dat?
Getoond 1 tot 10 van 34. Er zijn meerdere pagina's.

Actueel in Arbo

 

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten