Borgstelling

Wat is de BMKB?

Kom ik voor borgstelling vanuit de overheid in aanmerking?

Wanneer je als ondernemer niet voldoende middelen hebt om bij de bank je financiering rond te krijgen, maar je bedrijfsperspectieven wel goed zijn, kan de bank aankloppen bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat om garant voor je te staan.

08 april 2020 27 september 2021

Partner borg bij lening? Pas op!

Column Arjen Paardekooper | Goede afspraken over beëindigen financiering

Mede ingegeven door de crisis en 'Basel III', waait er een andere wind door de financiële wereld. Het gevolg hiervan is dat veel kredieten op dit moment worden opgezegd. Daar waar herfinanciering mogelijk is, leidt dit veelal niet tot grote problemen, maar daar waar herfinanciering niet of moeilijk te verkrijgen is, wél. Vaak leidt dit tot discussie met de bank, zo niet tot een juridisch 'handgemeen'.

31 maart 2017

Borgstellingsregeling (BMKB) uitgebreid

Kredieten tot €250.000 nu ook bij gevestigde ondernemers voor 80% gegarandeerd

Minister Van der Hoeven (EZ) kondigde in februari aan dat het garantiepercentage voor bestaande mkb-bedrijven zou worden verhoogd tot 80%, net als bij starters. Deze regeling is op 27 maart in werking getreden. De verhoogde borgstelling geldt voor BMKB-kredieten tot 250.000 euro.

04 juni 2012

Meer budget voor krediet aan mkb

Overheid verruimt en verlengt borgstellingsregelingen

Goed nieuws voor ondernemers die problemen hebben met het verkrijgen van krediet. De overheid heeft een aantal borgstellingsregelingen verlengd en verruimd. Dat kondigt minister Verhagen van Economische Zaken aan. Het gaat om de BMKB en de GO.

12 april 2012

Subsidienieuws: tijdelijke borgstellingsregeling startende ondernemers met uitkering in werking

Staatssecretaris Aboutaleb van SZW heeft de Tijdelijke SZW-borgstellingsregeling startende ondernemers vanuit een uitkering (BORGSTART) gepubliceerd. Via deze pilot, die een jaar duurt, staat de overheid borg voor een bankkrediet aan uit een uitkering startende ondernemers in Leeuwarden, Lelystad en Rotterdam. Het maximale krediet is € 31.500.

15 december 2009

Overheid stimuleert kredietverstrekking aan ondernemers

Van der Hoeven pleit voor uitbreiding borgstellingskrediet

Het moet voor ondernemers gemakkelijker worden gemaakt om financiering voor hun bedrijf te vinden. Dit maakte minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven bekend bij BNR-Nieuwsradio op 2 april.

12 mei 2009