Diefstal

7 tips tegen inbraak

Inbraak voorkomen, dat doe je zo!

Inbrekers zien bedrijfspanden als geliefd doelwit. ‘s Avonds en in het weekend is het pand vaak onbemand. Daarnaast ligt een kantoor vol goed verkoopbare apparatuur, waarmee een gelukkige dief ook nog eens bij waardevolle bedrijfsgegevens kan. In dit artikel lees je hoe jij inbrekers buiten de deur houdt.

03 maart 2020 30 september 2020

Mag ik iemand aanhouden?

Wat moet ik doen bij winkeldiefstal?

Je ziet iemand een artikel uit jouw winkel in zijn of haar tas stoppen. Diefstal, op heterdaad betrapt. Maar mag je dan iemand aanhouden? En hoe ver mag je daarin gaan? Deze vragen worden beantwoord in dit artikel.

19 maart 2020 24 september 2020

Wat is het STOP-principe?

Wat te doen bij overval en geweld?

Er zijn tal van redenen waarom klanten agressie vertonen. Sommigen hebben gewoon een kort lontje, anderen zijn gewend om op deze manier hun zin te krijgen. Het STOP-principe helpt jou als ondernemer om te gaan met agressie.

15 juli 2020

Maak medewerker bewust van gevaren datalek

Geef cybercriminelen geen kans

Zorg ervoor dat in eerste instantie de medewerkers zich bewust zijn van de risico’s die zij vaak zelf veroorzaken. Met één klik al je belangrijke documenten weg. Een zoekgeraakte USB-stick met daarop veel privacygevoelige bedrijfsinformatie. Als ondernemer zit je daar uiteraard niet op te wachten. Toch blijkt dat veel medewerkers zich nauwelijks druk maken om deze gevaren.

05 februari 2019

Doorrijders bij tankstations tegenwoordig de klos

Match & Catch software checkt het kenteken

Medewerkers achter de kassa van tankstations kunnen tegenwoordig binnen een seconde zien of er een overtreder aan komt rijden, die niet van plan is te betalen. Doorrijders kunnen gepakt worden met Match & Catch software van beveiligingsbedrijf Poseidon.

29 november 2017

Hoeveel kost een datalek?

7 megatrends

Het is misschien wel een van de grootste angsten van ondernemers. Je kostbare data komt in handen van de verkeerde persoon. Wat is precies de oorzaak van zo’n datalek, en wat kost dat?

29 november 2017

4 gadgets voor horecaondernemers

Bescherm je zaak tegen criminelen

Ondernemers in de horeca hebben een relatief hoog risicogehalte. Ze zijn interessant voor verschillende groepen criminelen, zoals overvallers en dieven. Met kleine oplossingen kun je jezelf al voor een groot deel beschermen. Vijf handige hulpmiddelen die jouw horecagelegenheid veiliger maken.

06 oktober 2015

Diefstal op camera publiceren?

Nieuw wetsvoorstel

Burgers en ondernemers mogen straks foto- en filmopnamen van diefstal, vernieling en inbraak publiceren. Bedoeling is dat criminelen makkelijker opgespoord worden. Wat gaat hierdoor veranderen voor jou?

28 april 2015

Veiligheidsbeleid ‘s-Hertogenbosch verandert voor ondernemers

Gemeente gaat uit van de kracht van de ondernemer

Vanaf begin 2015 gaat de gemeente ‘s-Hertogenbosch een andere rol spelen in het regelen van de veiligheid van ondernemers. Dat zegt Bart Venrooij, hoofd van de afdeling Openbare Orde en Veiligheid in Den Bosch. “We gaan meer uit van de eigen verantwoordelijkheid van de ondernemers. En dat willen we ondersteunen.”

03 december 2014

Goed beveiligd, toch bestolen

Apotheker Klaas Kroes vertelt

Ondernemer Klaas Kroes heeft een eigen apotheek. Ook apothekers hebben te maken met criminaliteit. De Staring Apotheek van Kroes heeft al het een en ander meegemaakt. Wat doet hij om zijn zaak veilig te houden?

14 november 2014

Hoe houd ik mijn omgeving schoon, heel en veilig?

Overlast en vernieling: zo voorkom je het

Een schone en aantrekkelijke omgeving heeft een positief effect op de veiligheidsgevoelens van jou, personeel en klanten, relaties en bezoekers. Daarnaast vertonen mensen in een schone, aantrekkelijke buitenruimte minder snel ongewenst gedrag.

03 september 2014

Hoe herken ik verdacht gedrag?

Wapenen tegen diefstal met deze tips

Medewerkers of externen die iets stelen bij je op de bedrijfsvloer. Helaas komt het regelmatig voor. Het gedrag kun je herkennen. Wees alert op deze symptomen.

03 september 2014

Zeg "dag" tegen diefstal, fraude en afpersing

Overzicht in je bedrijf is de sleutel

Overzicht in en om je bedrijf helpt bij het voorkomen van diefstal, omdat potentiële daders dan zichtbaarder zijn. Zo doe je dat!

03 september 2014

Voorkom inbraak; vergroot het zicht op je bedrijf

Zorg dat iedereen je bedrijf goed kan zien!

Als omstanders goed zicht hebben op je bedrijf en de omgeving van je bedrijf, dan voelen potentiële daders zich 'gezien', waardoor zij minder snel over zullen gaan tot ongewenst gedrag.

03 september 2014

Hoe maak ik mijn zaak veilig tegen diefstal?

Bijzondere Subsidieverordening Veilig Ondernemen Amsterdam

De PAC's krijgen jaarlijks meer dan 2 miljoen alarmmeldingen. Veel daarvan worden rechtstreeks door de Particuleiere Alarm Centrales afgehandeld en in 90% blijkt het vals alarm te zijn. Hoe zorg je ervoor dat de politie actie neemt bij diefsal of inbraak?

03 september 2014

Wat is het Keurmerk Veilig Ondernemen?

Stappenplan om een certificaat te krijgen

Vandalisme, agressie, diefstal: het klinkt niemand vreemd in de oren. Denken dat je de daders wel alleen aankunt, is naïef. Het probleem volledig bij politie of brandweer leggen, werkt vaak ook niet optimaal. Wat dan wel?

03 september 2014

Hoe zorg ik dat het hang- en sluitwerk van mijn pand veilig is?

Beveilig je pand tegen diefstal

Hoe kun je controleren of het hang- en sluitwerk van de ramen en deuren die bereikbaar zijn voor inbrekers, van voldoende kwaliteit is? Wapen je met deze tips tegen diefstal!

13 juni 2014

Slachtofferhulp na overval op winkel

Nieuwe regeling voor ondernemers

Is je winkel overvallen en heb je hulp nodig bij de verwerking en afhandeling? Dan kun je voortaan voor ondersteuning Slachtofferhulp inschakelen. Eerst was dit alleen voor particulieren mogelijk, maar Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie heeft toestemming gegeven om ook winkeliers hulp te bieden.

23 januari 2014

Getoond 1 tot en met 18 van 26 totaal, er zijn meerdere pagina's