Duurzaam Ondernemen

Praktische tips en stappenplannen om met je bedrijf een positieve impact te maken op een duurzamere wereld.

Stappenplan MVO-risicomanagement

Breng risico’s in kaart

Steeds meer ondernemers zijn bezig met mvo. Er wordt ook meer en meer van je bedrijf verwacht dat je zaken doet met respect voor mensenrechten en milieu. Daarbij is het van belang dat je kijkt naar de risico’s, zeker als je zaken doet met het buitenland.

13 maart 2014

Weekly Hangout energiebewust ondernemen

Hoe bespaar je op energieverbruik?

Hoe kun je als ondernemer duurzaam omgaan met energie en hoe houd je energieverbruik binnen de perken in een enorme skihal?

06 maart 2014

Zonnepanelen-installateur wint groeiprijs

Winnaar FD Gouden Gazellen Nederland

Groene energie is booming. Het snelstgroeiende bedrijf van Nederland is Arends Techniek uit het Drentse Tweede Exloërmond. Dit bedrijf, dat zonnepanelen levert en installeert, won de Gouden Gazelle in de categorie bedrijven met een omzet tot 2 miljoen euro.

11 december 2013

Groene energie is goedkoper dan grijze

Column | Duurzaam hoeft niet duur te zijn

De laatste tijd hebben we het er veel over; duurzame energie. Zeker sinds de ramp bij Fukushima is het actueel. De meeste mensen met wie ik praat zeggen: “ik wil mijn bedrijf vergroenen, maar het mag niets extra kosten.”

10 december 2013

Energieakkoord is een feit - de hoofdpunten

Wat zijn de gevolgen voor ondernemers?

Werkgevers, werknemers, het kabinet en milieu-organisaties zijn het eens geworden over het energieakkoord, waarvan de inhoud eerder al grotendeels is uitgelekt. Doelen zijn het energieverbruik terugdringen, de CO2-uitstoot verminderen en duizenden banen creëren.

10 december 2013

Agrarische sector loopt voorop bij energiebesparing

Vooral glastuinbouw vooruitstrevend bezig

De agrarische sector in Nederland loopt wereldwijd voorop als het gaat om energiebesparing. Vooral de glastuinbouw, die veel energie gebruikt, is goed bezig als het gaat om energie-efficiëntie en duurzaamheid.

10 december 2013

45 miljoen euro voor Amsterdamse bedrijven

Klimaatfonds voor schone energieprojecten

Amsterdamse ondernemers die een project willen starten om schone energie op te wekken, kunnen aanspraak maken op 45 miljoen euro die de gemeente beschikbaar stelt via het Klimaat & Energiefonds. Vooral mkb-bedrijven komen in aanmerking.

10 december 2013

Fonds voor isolatie en renovatie

Nieuw energiefonds verstrekt leningen

Goed nieuws voor ondernemers die zich bezig houden met het renoveren en isoleren van woningen. Vanaf 1 december kunnen particuliere verhuurders en woningcorporaties een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te treffen bij sociale huurwoningen.

10 december 2013

Slager brengt gasverbruik met 70 procent terug

Doe ook deze simpele aanpassingen met groot effect

Slagerij Rutten uit het Limburgse Panningen fors minder energie door drie redelijk simpele maatregelen toe te passen. Hij kreeg hiervoor van MKB-Nederland en Essent de Easy to be Green-award.

10 december 2013

'Leukste winkel van Nederland' loopt voorop in duurzaamheid

Willem van Dam: Ik wil mezelf graag steeds verbeteren op mvo-gebied

Willem van Dam is eigenaar van chocolaterie Van Dam in Heemstede, onlangs uitgeroepen tot leukste winkel van 2012. Van Dam is een echte maatschappelijk verantwoord ondernemer. Het begon met fairtrade chocolade. Inmiddels verdiept Van Dam zich steeds in nieuwe manieren om energie te besparen, afval terug te dringen en andere ondernemers te inspireren.

20 november 2013

Zonnepanelen populair, vooral in oost-Nederland

Overijssel en Gelderland meest actief als energieproducent

Bijna 100.000 Nederlandse bedrijven en consumenten hebben een installatie om zonne-energie op te wekken. Samen zorgen zij voor 347 megawatt aan duurzame energie, genoeg voor ook ongeveer 100.000 huishoudens.

13 november 2013

Hoe kun je duurzaam ondernemen?

Avonturier Marc Cornelissen vertelt in een inspirerende minisessie op welke manieren je duurzaam kunt ondernemen en samenwerken.

22 oktober 2013

Duurzame energie biedt kansen voor Nederlandse ondernemers in Duitsland

"Wij bieden deze markt de transparantie die het nodig heeft"

De Duitse overheid investeert de komende tien jaar tweehonderd miljard euro in duurzame energie. Duurzaam is dus booming in Duitsland, dat weten Marc Huyzer en Jochem Sauer van Spares in Motion ook. De twee ondernemers doen goede zaken met hun online platform waar vraag en aanbod van reserveonderdelen voor windturbines samenkomt.

16 september 2013

Getoond 109 tot en met 121 van 121 totaal, er zijn meerdere pagina's