Muziek in je bedrijf

Organisatie desk

Help, ik betaal dubbel voor muziek!

Column | Waarom betalen voor Buma Stemra én SENA

Heel veel ondernemers verkeren in de veronderstelling dat ze twee keer moet betalen voor hetzelfde muziekgebruik. Dit is niet waar. Maar waar komt die gedacht vandaan?

18 april 2017

Hoe regel ik muziek in mijn winkel?

Bij welke muziekaanbieders kan ik terecht?

Je hebt besloten dat je bewuster muziek wil draaien in je winkel. Maar hoe regel je een installatie en hoe kom je aan de muziek? Een overzicht van de mogelijkheden en aanbieders.

02 juni 2016

Hoe regel ik muziek in mijn horecazaak?

Bij welke muziekaanbieders kan ik terecht?

Je hebt besloten dat je bewuster muziek wil draaien in je horecazaak. Maar hoe regel je een installatie en hoe kom je aan de muziek? Een overzicht van de mogelijkheden en aanbieders.

02 juni 2016

Hoe trek ik meer publiek naar mijn horecazaak?

Doe je voordeel met feestdagen en het WK voetbal

De horeca heeft in de recessie klappen gehad. Daarom moet je als horeca-ondernemer initiatieven nemen om (extra) bezoekers te trekken en om te 'concurreren' met het alternatief van thuis dineren en thuis voetbal kijken.

26 augustus 2015

Wat zijn de voordelen van het gebruik van muziek in mijn bedrijf?

De voordelen op een rij

Je kan muziek op allerlei manieren gebruiken binnen je bedrijf. Als achtergrondmuziek in je winkel, als wachtmuziek in je tandartsenpraktijk of als dansmuziek in je café. Wat gebeurt er eigenlijk met je klanten als ze muziek horen en hoe kan jij als ondernemer dat in je voordeel gebruiken?

31 januari 2013

Waarom kies is voor muziek in mijn winkel?

Hoe zet je muziek in om meer klanten te trekken

Zoals elke winkelier wil je dat klanten met gevulde tassen naar buiten lopen. Muziek kan inspelen op de emoties je klanten en je omzet dus positief beïnvloeden. Wat zijn de voordelen van muziek in je winkel of in je webshop?

31 januari 2013

Is muziek in mijn bedrijf echt zo belangrijk?

Column | De voordelen van muziek

Wat doe je wanneer je ’s morgens uit je bed komt? “Ik zet eerst de radio aan, dan het koffie apparaat etc….”. Muziek speelt dus een grote rol in ons leven. Ook binnen je bedrijf?

31 januari 2013

Omroepdirecteuren krijgen Buma/Stemra geld?!

Column | Waarom dit nou eenmaal moet volgens de wet

Onlangs verscheen in de media het bericht dat vele omroepdirecteuren geldontvingen van Buma Stemra. De directeuren zouden vele duizenden euro’s “buit maken” zonder er wat voor te hoeven doen. Klopt dit wel?

31 januari 2013

Waarom betaal ik meer voor muziek dan mijn collega-ondernemer?

Column | Factoren die invloed hebben op de hoogte van je rekening

Het regent klachten over de rekeningen welke gepaard gaan met het muziek gebruik. Wij als ondernemers betalen voor muziek, maar weten vaak niet waar we voor betalen. Ook weten we bijna nooit hoe onze rekening tot stand komt.

31 januari 2013

Waarom muziek in mijn horecazaak?

Hoe gebruik je muziek om meer publiek te trekken

Als eigenaar van een horeca-onderneming wil je natuurlijk niets liever dan je zaak vol hebben met mensen die het naar hun zin hebben. Muziek speelt daar een belangrijke rol in. Welke muziek past het best bij jouw zaak?

21 januari 2013

Getoond 1 tot en met 10 van 26 totaal, er zijn meerdere pagina's