Nieuws

Energie desk

Meer elektrische kilometers met plug-in hybride

Groen licht voor stimulans zakelijke rijders

Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu wil dat plug-in hybride auto’s meer elektrische kilometers gaan maken. Een aantal maatregelen moet zakelijke rijders stimuleren, bijvoorbeeld eenvoudiger toegang tot laadpunten. Het speciale Formule E-team krijgt groen licht van de staatssecretaris om hier werk van te maken.

21 oktober 2016

Nederlands bedrijfsleven ambitieus op MVO-gebied

Ondernemers gaan voor duurzaamheid

Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid wordt voor ondernemers in Nederland steeds belangrijker. Acht van de tien bedrijven vinden dat zij een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben. Zes van de tien bedrijven leveren al een belangrijke bijdrage.

21 oktober 2016

Een derde mkb'ers innoveert duurzaam

Ruim 30 procent van de mkb-ondernemingen werkt aan duurzame producten

Een derde van de ondernemers in het mkb werkt aan de ontwikkeling van duurzame producten of diensten. Dat blijkt uit een rapport over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) van EIM.

18 oktober 2016

Fietsen achter het bureau houdt personeel gezond

Medewerkers kunnen werken en bewegen tegelijk achter het fietsbureau

Met je laptop op de hometrainer: dat klinkt als het toppunt van multitasken, maar comfortabel is anders. Daar bedachten kantoormeubelfabrikant Markant en TNO iets op: het fietsbureau. Dé manier om medewerkers tijdens hun werk in beweging te houden.

04 december 2014

Nieuwe maatregelen autobelastingen

Stimulering elektrisch rijden blijft

Een langetermijnvisie van het kabinet over de fiscale stimulering van zuinige auto's laat nog even op zich wachten. Niettemin heeft staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes onlangs wel de maatregelen rond de autobelastingen voor 2016 bekendgemaakt.

29 oktober 2014

Zonne-energie populair onder ondernemers

Opbrengst zonnepanelen steeds hoger

Het plaatsen van zonnepanelen om daarmee zonne-energie op te wekken groeit aan populariteit onder ondernemers. Uit onderzoek van De Zaak onder ruim 500 ondernemers uit het mkb blijkt dat een kwart van die bedrijven zonnepanelen heeft en bijna de helft overweegt om ze te plaatsen.

26 juni 2014

Extra energiebesparing gebouwen stimuleert economie

Vooral in winkels en kantoren veel te winnen

Als bestaand vastgoed energiezuiniger wordt gemaakt kan dit de economie veel opleveren. Volgens een rapport van het ING Economisch Bureau leiden investeringen in energiebesparende maatregelen tot stimulering van de werkgelegenheid, een waardestijging van vastgoed en kostenbesparingen bij bedrijven.

26 maart 2014

Duurzaamheid 2014

Concrete oplossingen om duurzaam te ondernemen

Duurzaamheid 2014 is hét event voor duurzaam MKB. Dit is de dag voor ondernemers, facilitair managers en iedereen die geïnteresseerd is in MVO en concrete duurzame oplossingen.

13 maart 2014

Groen doen is poen

Hoe stap je over op duurzaam ondernemen?

Duurzame productie is de nieuwe standaard. De nieuwe generatie klanten accepteert niet zonder meer dat er onverantwoord geproduceerd en verkocht wordt. En als ondernemer verwacht je het misschien weer van je leverancier. Kortom: Groen voegt waarde toe. Groen doen is poen.

21 januari 2014

Agrarische sector loopt voorop bij energiebesparing

Vooral glastuinbouw vooruitstrevend bezig

De agrarische sector in Nederland loopt wereldwijd voorop als het gaat om energiebesparing. Vooral de glastuinbouw, die veel energie gebruikt, is goed bezig als het gaat om energie-efficiëntie en duurzaamheid.

10 december 2013

Getoond 11 tot en met 20 van 37 totaal, er zijn meerdere pagina's