Nieuws

Energie desk

Bedrijven steken miljard in energiebesparing

Mkb investeert grootste deel: 850 miljoen

Bedrijven investeren steeds meer geld in energiebesparing. Afgelopen jaar hebben ze 1,2 miljard euro gestoken in duurzame energie en energiebesparende technieken. Het mkb is verantwoordelijk voor 71 procent van het bedrag: 850 miljoen.

06 september 2011

'200 miljoen voor nieuwe duurzame energie'

Topteam Energie wil dat overheid geld vrijmaakt voor nieuwe technologie

De overheid moet bedrijven meer stimuleren om nieuwe technologie te ontwikkelen voor toepassingen van duurzame energie en hiervoor 200 miljoen euro vrijmaken. Dat vindt het 'topteam Energie', onder leiding van oud- topman van Shell: Jeroen van der Veer.

09 augustus 2011

Facility managers kiezen duurzame werkgever

Onderneem je duurzaam, dan ben je aantrekkelijker voor werknemers

Bijna de helft (47%) van de Nederlandse facilitair professionals selecteert zijn werkgever op het criterium duurzaamheid. Nog eens 9% heeft een voorkeur voor een groene organisatie, maar hanteert het niet per se als selectiecriterium. Dus, hoe groener jij onderneemt, hoe liever een facility professional voor je wil werken.

09 augustus 2011

Mkb doet nauwelijks aan duurzaam ondernemen

Belastingvoordeel voorwaarde voor 'groen' beleid

Mkb-bedrijven in Nederland doen nog weinig aan duurzaam ondernemen. Slechts een kwart investeert in een groener beleid. Volgens de bedrijven zou een duidelijk belastingvoordeel ervoor kunnen zorgen dat er meer groene investeringen worden gedaan.

09 augustus 2011

Percentage Energie-investeringsaftrek verlaagd

Wijzigingen per 1 januari 2011

Als je in 2011 investeringen doet om energie te besparen of duurzame energie op te wekken, kom je (net als in 2010) in aanmerking voor de Energie-investeringsaftrek (EIA). Maar let op, per 1 januari 2011 zijn er een aantal dingen veranderd.

09 augustus 2011

Wat is de overeenkomst tussen een poolexpeditie en ondernemerschap?

Marc Cornelissen vertelt over duurzaam ondernemen

Avonturier Marc Cornelissen bereikte samen met vier mede-expeditieleden als eerste Nederlandse team per ski's de Noordpool. Wat hij heeft geleerd? Het proces naar de top is belangrijker dan de top zelf.

21 juni 2011

Mkb-bedrijven zijn energie-slurpers

Niet eerder zoveel energie verbruikt als in 2010

Dat de economie herstelt, heeft niet alléén maar positieve kanten. Gevolg is namelijk ook dat het energieverbruik niet eerder zo hoog is geweest als in 2010. Vooral mkb-bedrijven waren oorzaak van deze stijging.

07 april 2011

Getoond 31 tot en met 37 van 37 totaal, er zijn meerdere pagina's