Wat is een Google Hangout?

Kan ik Google Hangouts gebruiken als ondernemer?
Met Google Hangouts kun je live videogesprekken voeren met leveranciers, klanten en collega's. Wat zijn Hangouts precies en hoe zet je ze succesvol in voor je onderneming?

Google Hangouts

Met Google Hangouts kun je via je computer, telefoon of tablet vergaderingen voeren met maximaal tien mensen. Zo kun je snel en goedkoop overleg voeren met klanten, werknemers of zakenpartners, zonder daarvoor een eind te hoeven rijden. En dat blijft niet bij praten alleen: je kunt apps toevoegen aan de hangout om samen YouTube-video's te kijken, diagrammen te bespreken of presentaties te beoordelen. In verband met het Coronavirus kunnen gebruikers van Gsuite (de zakelijke omgeving van Google) tot 1 juli 2020 gratis gebruik maken van geavanceerde Hangouts Meetfuncties, zoals vergaderingen tot 250 personen, livestreamen en opnemen.

 

Stappenplan Hangouts

  1. Maak een Google profiel aan, zodat je direct aan de slag kunt.
  2. Controleer je systeemvereisten: zijn je processor en bandbreedte voldoende om een hangout te kunnen starten?
  3. Zorg dat technisch alles in orde hebt. Via de Google FAQ vind je uitleg over hoe je alles op technisch gebied kunt checken, zoals geluid, camera en stuurprogramma's. 
  4. Begin een hangout via hangouts.google.com, klik in het scherm om een videovergadering (Meet) of telefoongesprek te starten.
  5. Nodig mensen direct vanuit je agenda item uit of deel de unieke Hangout link. Bij de Meeting details staat de link of het inbelnummer. Je kunt mensen die vanaf hun telefoon willen deelnemen ook direct bellen.  
  6. Begin je vergadering! Deel je scherm of deel links om presentaties te geven of rapportages door te nemen. 

Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Dossiers

Hoe werkt Google AdWords?

Stappenplan voor online adverteren voor je onderneming via Google AdWords
Wil je online reclame maken voor je onderneming en ben je bereid daarvoor te betalen? Dan is online adverteren een goede optie. Een voorbeeld is...

Google+ evenementen en live hangouts

Een nieuwe manier van vergaderen met Google
Zelf ben ik al een aantal maanden Google+ aan het ontdekken, vooral om te leren wat je er als ondernemer mee kan. Is het handig om alleen intern te...