Verzekeringen voor personeel in het buitenland

Hoe verzeker jij je expats?

13 oktober 2015 18 september 2020

Als je medewerkers naar het buitenland stuurt, wil je dat ze ook daar goed verzekerd zijn. Welke verzekeringen heb je nodig? Een overzicht.

Personeel in het buitenland

Ziektekosten

Gaat je werknemer voor korte of lange tijd naar het buitenland? Dat maakt nogal wat uit voor de vraag of hij in Nederland verplicht verzekerd blijft tegen medische kosten. Zo niet, dan moet je een aparte verzekering afsluiten. Maar ook als die wel in Nederland verplicht verzekerd blijft kan een aanvulling op de Nederlandse zorgverzekering nodig zijn. Gaat de werknemer niet in een verdragsland werken en zijn de zorgkosten in het land van bestemming hoger dan in Nederland? Dan is de kans groot dat niet alles vergoed wordt. Het ingewikkelde van expatriëring is dus dat elke situatie anders is. Laat je voorlichten door Zorginstituut Nederland. Vraag ook naar het al dan niet meeverzekeren van gezinsleden, als zij meeverhuizen. Let op wat je verzekert: zijn medicijnen inbegrepen? En eenpersoonskamers of privéklinieken? Een bevalling? Tandartskosten? Mag de expat zelf een arts of ziekenhuis kiezen? Mag een deel van de behandeling in Nederland worden gedaan? Gelden er wachttijden voor het claimen van bepaalde kosten? Loopt de expat door zijn beroep extra risico’s, en zijn die verzekerd?

Aansprakelijkheid

Verzeker je werknemer tegen schade die hij veroorzaakt bij anderen. Denk ook aan de woning waarin de expat verblijft. Als huurder kan hij aansprakelijk zijn voor schade die ontstaat. Onder andere in België, Frankrijk, Luxemburg, Italië en Zwitserland kun je je daar apart voor verzekeren.

Arbeidsongeschiktheid

Wie langer in het buitenland verblijft, heeft over het algemeen geen recht meer op sociale uitkeringen uit Nederland. Maar ook een expat die arbeidsongeschikt raakt, krijgt te maken met inkomensverlies. Het is niet altijd vanzelfsprekend dat hij dan een beroep kan doen op de sociale voorzieningen in het land waar hij verblijft – als ze al bestaan. Zoek goed uit wat de regels op de plaats van bestemming zijn, en sluit zo nodig zelf een arbeidsongeschiktheidsverzekering af.

Rechtsbijstand

In eigen land is een juridisch conflict al ingewikkeld. In het buitenland kunnen de regels heel anders zijn. Een expat kan in allerlei vervelende situaties belanden. Een verkeersongeluk, een conflict over een aankoop, ruzie over een erfenis, en zelfs een strafzaak. En – hoewel het niet te hopen is – een arbeidsconflict. Een rechtsbijstandverzekering afsluiten is daarom verstandig. Let daarbij op wat er precies is verzekerd. Ook goed om na te kijken: is het land van bestemming niet toevallig uitgesloten van bepaalde zaken?

Ongevallen

Een ongeval zit in een klein hoekje, zeker in het buitenland, waar je medewerker bijvoorbeeld terechtkomt in vreemde verkeerssituaties. Een uitkering bij blijvend letsel of overlijden is geen overbodige luxe.

SOS-hulpverlening

Een ongeluk, ziekte… narigheid komt niet alleen voor in Nederland. Wordt de expat er in het buitenland door getroffen, dan komt daar van alles bij kijken. Torenhoge telefoonrekeningen, extra reiskosten, reddingsacties, familie die moet overkomen, noem maar op. Het is verstandig hiervoor een verzekering af te sluiten.

Reisbagage

Een verzekering die de risico’s van verloren of gestolen spullen afdekt. Eigenlijk altijd onmisbaar voor wie op reis gaat. Let op: zijn ook annuleringskosten meeverzekerd? Is de expat ook verzekerd als hij op vakantie gaat in een ander land dan het land waar hij werkt? En als hij in Nederland vakantie viert?

Inboedel

Je medewerker heeft bezittingen in het buitenland. Bij een korte klus zal hij in een hotel verblijven en vallen zijn spullen onder de reisverzekering. Maar is hij langer van huis, dan zal hij een eigen onderkomen hebben. In dat geval is het verstandig om de inboedel te verzekeren.

Het huis in Nederland

Wie voor langere tijd naar het buitenland gaat, zal wellicht zijn huis in Nederland willen verhuren. En zijn inboedel ergens willen opslaan. Schrijft je medewerker zich in Nederland uit bij de Basisregistratie Personen, dan kan hij de hierbij behorende risico’s – opstal, aansprakelijkheid, brand, storm, waterschade, inbraak of vandalisme – vaak niet meer op de gebruikelijke manier verzekeren.