Je financiën volledig online: zo doe je dat

Tips uit het whitepaper Je financiële bedrijfsvoering online

19 januari 2018

Boekhouden kun je tegenwoordig zelf. Met handige apps op je smartphone kun je altijd en overal inzicht in je cijfers krijgen. Er zijn tal van mogelijkheden die je helpen sneller en makkelijker te ondernemen. Enkele tips en aandachtspunten op een rij om je financiën online te regelen.

Eerste Hulp bij Online Boekhouden

Je financiële bedrijfsvoering online

Doe het zelf?

Als ondernemer houd je je niet alleen maar bezig met je eigen vak. Er is ook nog het ondernemen zelf: al die taken die horen bij het runnen van een eigen bedrijf. Zoals administratie en het regelen van belasting, financiën en personeelszaken. Voor die taken kun je professionals inhuren, maar dat kost geld. Zelf doen kost tijd en bovendien moet je je in kunde verdiepen die niet per se bij jouw expertise horen. Gelukkig is er tegenwoordig veel software en zijn er handige apps die helpen bij de bedrijfsvoering.

Handige tools

In het whitepaper Je financiële bedrijfsvoering online beschrijven we wat er allemaal beschikbaar is op financieel-technisch (fintech-) gebied en hoe jij daarmee makkelijker, sneller en beter kunt ondernemen. Hieronder alvast een paar introducerende tips uit het whitepaper.

Cloud

De beste zakelijke software is Software as a Service (SaaS), werkend vanuit de cloud. Met SaaS kun je altijd en op welk apparaat dan ook realtime inzicht krijgen in bedrijfscijfers. Bovendien kunnen er meerdere mensen tegelijkertijd in de systemen kijken en werken en hoef je zelf geen servers meer te onderhouden om data op te slaan. Voor de meeste bedrijfsprogramma’s bestaat ook een app, zodat je onderweg op de smartphone de boekhouding kunt inzien en bijhouden. Back-ups en updates worden doorgaans automatisch gedaan door de partner die de software beschikbaar stelt.

Niels Turfboer, directeur Spotcap Benelux: "Fintech-oplossingen dwingen traditionele financiële instellingen om te innoveren en klantvriendelijker te werken. Veel financiële processen – overschrijvingen, het omwisselen van valuta, het aanvragen van een lening of hypotheek – kun je volledig automatiseren. Banken blijven belangrijk in onze economie, maar veel diensten zullen dankzij technologie goedkoper en makkelijker worden."

Cybercrime

Online je zaken regelen is prettig en makkelijk, maar wees je bewust van de risico’s. Zodra jij betalingen online verwerkt of privacygevoelige informatie opslaat, ben je een mogelijk doelwit voor hackers. Zorg er daarom voor dat je de online bedrijfsvoering goed beschermt. Een paar richtlijnen:

  • Neem een uitgebreid beveiligingspakket tegen hackers en virussen

  • Voer altijd onmiddellijk de nodige software-updates uit

  • Houd controle over je bedrijfssystemen: je moet weten wie toegang tot wat heeft

  • Kies sterke wachtwoorden en verander deze regelmatig

  • Maak afspraken met softwarepartners over beveiliging en aansprakelijkheid.

Meer tips en tools om veilig online je financiën te regelen krijg je in het gratis whitepaper Je financiële bedrijfsvoering online.