Nooit meer wachtwoorden kwijt

De propositie van de Nederlandse startup Vaulteq

29 november 2017

Lastig he, al die wachtwoorden. Je moet voor elk account een nieuwe onthouden of opschrijven. Dat kan allemaal een stuk makkelijker met Vaulteq.

Whitepaper Customer Relationship Management (CRM)

Ook binnen je bedrijf zijn er heel veel wachtwoorden die worden opgeslagen. Vaak staan ze centraal opgeslagen in een onbeveiligde Excel of worden ze beheerd door een IT manager. Onhandig en ook vooral niet altijd even veilig. Daarom bestaan er wachtwoordmanagers. Dit zijn applicaties of eigenlijk digitale kluizen die wachtwoorden versleuteld opslaan. Voor eigen gebruik, maar ook voor teamgebruik binnen een bedrijf.

Nadelen

Maar veel van de wachtwoordmanagers hebben een groot nadeel. Ze zijn vrijwel allemaal onderdeel van kleinere of grote Amerkaanse bedrijven met backups in Amerika.

De FBI en de CIA kunnen daar toegang toe krijgen.

De Nederlandse startup Vaulteq heeft een ijzersterke propositie, want privacybeschermende regels zijn bij ons zo sterk, dat je gegevens bij hun wel veilig staan.

Bij Vaulteq staan de servers gewoon in Nederland en vallen ze onder de Nederlandse wetgeving. Geen gesnuffel van Amerikaanse partijen dus.

Let wel op:

Het gebruik van Vaulteq en sommige andere wachtwoordmanagers heeft een belangrijk nadeel: als je je toegangscode bent vergeten, kun je niet meer bij je wachtwoorden. Je toegangscode is namelijk de sleutel waarmee de wachtwoorden zijn beveiligd, en het bedrijf beschikt zelf niet over een kopie. Zet de tweetrapsverificatie dus wel meteen aan. Net zoals bij Apple en Google.

Auteur

Frank van Rutten