Wat zijn de voordelen van online boekhouden?

Laat je bedrijf groeien door heldere administratie

10 december 2019

Vroeger puilden de archiefkasten van iedere ondernemer nog uit met bonnen en facturen. Tegenwoordig stappen steeds meer ondernemers over op online boekhouden. Dat mag dan trendy zijn, maar waarom zou jij hiermee beginnen?

Het bijhouden van de administratie gebeurt tegenwoordig meestal in een boekhoudprogramma. Zoek deze term op in Google en je wordt overspoeld door de aanbieders: van simpele programma’s voor de zzp’er tot boekhoudpakketten met gecompliceerde mogelijkheden voor grotere bedrijven. En steeds vaker bieden ze de mogelijkheid om je administratie online bij te houden.

Inzicht in je administratie - altijd en overal

Sommige boekhoudprogramma’s zijn beschikbaar voor zowel computer als smartphone, waardoor je altijd weet hoe het ervoor staat met je financiële situatie. Met een online boekhoudtool heb je je administratie dus letterlijk in je zak. Zolang je een werkende internetverbinding hebt, kun je overal inloggen, en voer je met één druk op de knop bonnen en cijfers in.

Je administratie is veilig

Door je boekhouding online te bewaren is je administratie veiliger. Een computercrash, brand of waterschade kon voorheen rampzalig zijn voor een bedrijf, want de hele administratie was in één klap weg. Met een bewaarplicht van 7 jaar zijn dat heel wat facturen en bonnen. Met online boekhouden worden deze gegevens bewaard op meerdere goed beveiligde servers. Dit betekent dat jouw data nooit verloren kan gaan of in de verkeerde handen terecht kan komen.

Je bespaart geld

Online boekhouden scheelt je als ondernemer veel geld, als je optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden. Voorheen moest je vaak alle bonnen en facturen overdragen aan de boekhouder. Die voerde vervolgens de gegevens in en maakte hier overzichten van - iets wat veel tijd kost. Voor een beginnende ondernemer is dat makkelijk, maar ook duur. Met een goed online boekhoudprogramma creëer je die overzichten voortaan zelf.