Wat betekent de ‘Wet Arbeidsmarkt in Balans’ voor ondernemers?

Vanaf 1 januari is de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) van kracht. Deze wet moet ervoor gaan zorgen dat ondernemers sneller een medewerker in vaste dienst nemen in plaats van een flexibele vorm. Dit omdat de wet de flexibiliteit van je personeelsbestand beperkt en de personeelskosten verhoogt.
Voldoe jij aan de WAB?
Klik hier
Doe de check!
Check het gratis

De regering wil de kloof tussen flexibele werknemers en werknemers die een vast contract hebben verkleinen. Dit door oproepkrachten meer zekerheid te geven, met als gevolg dat het voor werkgevers aantrekkelijker wordt om een vast contract aan te bieden. Want momenteel hebben flexibele werknemers vaak minder rechten en slechtere arbeidsvoorwaarden hebben dan vaste werknemers.

Het belangrijkste aandachtspunt voor ondernemers is dat payrollmedewerkers meer gaan kosten omdat ondernemers deze meer moeten gaan betalen. Echter zijn er nog meer veranderingen en die lees je hieronder.

Transitievergoeding

Vanaf 1 januari 2020 verandert de berekening van de transitievergoeding. De vergoeding komt neer op een 1/3 maandsalaris per gewerkt jaar van de werknemer. Vanaf het 10e jaar komt de vergoeding neer op een 1/2 maandsalaris per gewerkt jaar van de werknemer. De maximale vergoeding is €83.000 euro of maximaal één jaarsalaris als de werknemer meer verdient. Een betalingsregeling is een optie.

Ketenregeling

Tot 31 december 2019 is het mogelijk om 3 tijdelijke contracten in maximaal 2 jaar aan te gaan, maar dit gaat veranderen. Vanaf 2020 kunnen werkgever namelijk 3 tijdelijke contracten in maximaal 3 jaar aangaan met een werknemer. Wat volgt is dan automatisch een vast contract.

Betere voorwaarden

Werknemers met een payrollcontract, krijgen minimaal dezelfde arbeidsvoorwaarden en dezelfde rechtspositie als werknemers die een vast contract hebben.

Cumulatiegrond

Dat een werkgever een werknemer niet zomaar mag ontslaan, is duidelijk. De werkgever moet zich namelijk houden aan de regels uit het ontslagrecht. Vanaf 2020 is het echter mogelijk om via de kantonrechter iemand te ontslaan wanneer omstandigheden uit meerdere ontslaggronden voldoende aanleiding daarvoor geven.

WW-premie

Voor werknemers met een flexibel contract betalen werkgevers vanaf 1 januari 2020 een hogere WW-premie dan voor werknemers die een vast contract hebben.

Oproepwerknemers

Vanaf 2020 moeten werkgevers oproepkrachten minstens 4 dagen van te voren oproepen voor werk en na 12 maanden moet de werkgever een nieuw contract aanbieden met een aantal uren dat vast staat.

Lees ook -> Hoe de WAB de kosten van payroll zal verhogen


Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten